Search
Close this search box.

Okužena prostovoljca Rdečega križa se nista okužila med delom

Dva prostovoljca Rdečega križa, ki sta pretekli teden kontrolirala voznike in potnike na meji z Italijo sta potrjena kot pozitivna na okužbo z novim koronavirusom.

Po poročanju Dnevnika sta bila testirana v soboto, torej okužbe nista mogla dobiti med delom na meji, ampak sta se po tem kar je znano do sedaj najverjetneje okužila pred dobrim tednom dni na območju naše države.

Okužena prostovoljca sta se po pozitivni potrditvi ravnala po vseh predpisanih protokolih in dela ne opravljata več.

Poveljnik regijskega centra za civilno zaščito Notranjske Sandi Curk pa je za Delo povedal: “Poudarjam še enkrat, da se nihče od sodelavcev Rdečega križa ni okužil med delom na meji” ter še dodal, da so bili prostovoljci Rdečega križa pred več kot desetimi dnevi na usposabljanju na vzhodu Slovenije, nato pa so se s kombijem vrnili domov in včeraj začeli kazati znake okužbe.

Celotna izmena, kjer sta delali okuženi osebi, je bila o tem obveščena in zamenjana z drugo ekipo.

“Zaradi številnih klicev zaskrbljenih občanov to novico sporoča regijski štab civilne zaščite za Notranjsko, po zagotovilih generalne sekretarke RK Slovenije Cvetke Tomin pa bodo o primeru več povedali na tiskovni konferenci Rdečega križa Slovenije.” so še zapisali pri Dnevniku.

Pri tem naj še omenimo, da je bilo po podatkih NIJZ do danes opravljenih 6156 testov na koronavirus, od tega je bilo 219 pozitivnih. Podatke o številu opravljenih testov in potrjenih primerov okužb posodobijo vsak dan ob 14. uri.

VIR: Dnevnik, Delo, NIJZ

Dogodki