Search
Close this search box.

Okužbo odkrili pri petih zaposlenih v vrtcu

O tem, da so v soboto ob 480 opravljenih testih potrdili šest novih okužb s covidom-19 smo na naši strani že poročali TUKAJ. Po poročanju medijev pa je novo žarišče v Odrancih, kjer so okužbo odkrili pri petih zaposlenih v tamkajšnjem vrtcu, piše STA.

Po priporočilu Nacionalnega inštituta za javno zdravje bo vrtec do preklica zaprt. Starši bodo morali po poročanju TV Slovenija sami poskrbeti za malčke, v skrajnem primeru bi lahko organizirali varstvo v nekdanjem vrtcu, poroča STA.

“Po neuradnih, a zanesljivih informacijah Sobotainfo je med okuženimi v vrtcu med drugim tudi vzgojiteljica, ki naj bi v prostem času delala tudi kot natakarica v enem izmed lokalov v občini Turnišče. Tam je bila v stiku z drugim krogom ljudi, kar bi lahko predstavljalo novo žarišče širjenja okužb,” pa so danes poročali na spletni strani Sobotainfo.

Na spletni strani STA so še zapisali, da je v vrtec sicer vpisanih 87 otrok, v zadnjih dneh ga je obiskovalo 44. Vsi so v karanteni, prav tako 17 družinskih članov, ki so bili v tesnem stiku z okuženimi, in 10 zaposlenih v vrtcu, med njimi tudi ravnateljica, je poročala TV Slovenija.

Vir: STA, Sobotainfo

Dogodki

Več iz istega kraja