Search
Close this search box.

Okoli 150 kolesarjev se je udeležilo kolesarjenja po 3. razvojni osi

3. razvojna os – bo nova vlada tej nalogi kos?! Tako se je glasil slogan četrtega kolesarjenja po 3. razvojni osi, ki ga je Mladinska iniciativa za 3. razvojno os organizirala v nedeljo, 16. septembra 2018.

Kolesarji so se zbrali v Šentrupertu, kamor se bo iz Koroške priključila 3. razvojna os. Pot so pričeli proti Velenju, kjer jih je sprejel župan Bojan Kontič. Pričakala jih je tudi množica kolesarjev, med njimi tudi podžupanja Breda Kolar. Najtežji del poti je sledil za tem, ko so morali prekolesariti Graško Goro, skozi katero bo nekoč predor hitre ceste na Koroško. Pridružila se jim je skupina kolesarjev iz Velenja in jih simbolično pospremila do vrha.

Nadaljevali so do mestnega jedra Slovenj Gradca, kjer jih je pričakala nova skupina kolesarjev. Med njimi tudi župan Andrej Čas. Prišli so tudi občinski svetniki iz Dravograda, kamor so nadaljevali pot. Končna postaja je bila mestna hiša na Ravnah na Koroškem, kjer jih je sprejel župan dr. Tomaž Rožen. Na kolesarjenju sta sodelovala tudi oba koroška poslanca Jani Prednik in Jože Lenart, ki je s kolesarsko skupino Mladinske iniciative prekolesaril celo pot. Med kolesarji sta bila tudi mežiški župan Dušan Krebel in županja Črne na Koroškem mag. Romana Lesjak.

Letošnja velika udeležba kolesarjev in podpornikov akcije (bilo jih je okoli 150) na obeh straneh Graške Gore je pokazala, da znamo tako Korošci kot Velenjčani združiti sile za dosego skupnega cilja, to je izgradnje 3. razvojne osi. Od nove vlade imamo velika pričakovanja. Z letošnjim simbolnim začetkom poti v Šentrupertu, pa izražamo pričakovanje in zaskrbljenost nad odločitvijo Ustavnega sodišča v zvezi z »braslovško-polzelsko« vložitvijo ustavne presoje državnega prostorskega načrta. Odločitev sodišča naj bi bila znana v prihodnjih dneh.

FOTO: Jože Lenart Facebook

Dogodki