Search
Close this search box.

Ograja, ki se prilagodi vam! Rešitve za ograje po meri vaših potreb

Če iščete pravo ograjo za svoj dom, boste našli široko paleto različnih možnosti. Toda vprašanje, je, če boste med njimi našli pravo rešitev za svoje potrebe – to pa vam zagotovo omogoča ograja po meri!

Ko gre za izgled in funkcionalnost vašega zunanjega prostora, je ograja pogosto spregledana, ne glede na to, ali gre za balkonske ali dvoriščne ograje. In če želite vašemu domu dodati osebno noto in dvigniti vaš dom na popolnoma novo raven, je ograja po meri zagotovo prava rešitev.

Preverite, katere možnosti prilagajanja vam omogoča in glavne prednosti oblikovanja ograje po meri.

Ograja po meri vam omogoča različne možnosti prilagajanja

Ko se odločate za ograjo, ki je prilagojena izključno vašemu domu in slogu, lahko izbirate med različnimi vidiki prilagajanja. Pri tem je ključnega pomena, da imate v mislih svoje lastne potrebe in želje.

In katere možnosti prilagajana vam ponuja ograja po meri?

Oblika

Oblika ograje je tisti dejavnik, ki ga najhitreje opazimo in po katerem se ograje med seboj razlikujejo že po izgledu. Nekatere ograje sestavljajo različno široke in debele lamele, ki imajo najrazličnejše zaključke.

Ograje imajo lahko tudi panelno ploščo v enem kosu ali pa jih sestavljajo ožje letve, ki so še posebej značilne za železne ograje. Kakšno obliko ograje boste izbrali, je odvisno predvsem od vaših potreb in želja.

Slog

Danes so vam na voljo različni slogi ograj. In z odločitvijo ograje po meri imate možnosti, da sami izberete slog ograje, ki je estetsko privlačen in se ujema tako z vašo nepremičnino kot tudi okusom.

Na primer, če imate dom v tradicionalnem slogu, potem je priporočljivo izbrati tudi ograjo v tradicionalnem slogu in obratno, za moderne domove je bolje izbrati sodoben dizajn ograje.

Velikost in višina

Pri vsaki ograji po meri lahko izbirate njeno velikost in višino. Ograja po meri je izdelana izključno na podlagi izmer na terenu, zato je njena velikost prilagojena vašemu dvorišču oziroma balkonu.

In podobno velja tudi za višino. V tem primeru si lahko izberete takšno višino, kot ste si jo zamislili, posebej pa morate biti pozorni pri višini balkonske ograje, ki mora zadovoljiti tudi določenim varnostnim merilom.

Materiali

Danes se za ograje uporabljajo različni materiali, kot so les, kovina, PVC, beton in aluminij. Poleg sloga ograje, izbira materiala v največji meri vpliva na vzdržljivost in življenjsko dobo ograje.

S tega vidika so med najbolj priljubljenimi izbirami zagotovo alu ograje, ki z minimalno vzdrževanja lahko zdržijo tudi več desetletij.

Funkcionalnost

Pri izbiri ograje ne pozabite tudi na njeno funkcionalnost. Primarna funkcija ograje je seveda zagotavljanje varnosti. To lahko dosežete z dodatnimi svetlobnimi elementi in ključavnicami na dvoriščnih vratih.

Če želite več zasebnosti, poskrbite za ožjo postavitev lamel, v ograje pa se lahko vključijo tudi dvoriščna vrata ali vrata za osebni prehod.

Prednosti ograje po meri

Ni dvoma, da so ograje po meri hitro postale ena izmed najbolj priljubljenih možnosti za lastnike nepremičnin. Za to obstaja vrsto razlogov:

  • Edinstven videz: Ograja po meri ima tudi edinstven videz, saj je zasnovana izključno glede na vaše želje in splošno estetiko vašega doma. Zato je izjemno majhna možnost, da se bo ta ista ograja znašla tudi pri vašemu sosedu, hkrati pa poveča tudi vrednost vaše nepremičnine.
  • Zasebnost: Zasebnost je pomemben vidiki, ko se ljudje odločajo za ograjo po meri. Standardne ograje pogosto ne zagotavljajo željenega nivoja zasebnosti, medtem ko lahko z ograjo po meri oblikujete višjo ograjo ali se odločite za tesnejšo razporeditev lamel.
  • Dodana vrednost nepremičnini: Vaša ograja je ena izmed prvih stvari, ki jih bodo opazili mimoidoči in obiskovalci. In dobro zasnovana ograja bo zagotovo povečala privlačnost celotnega doma, hkrati pa povečala tržno vrednost vaši nepremičnini.
  • Večja kakovost: Pri ograjah, ki so že vnaprej pripravljene za namestitev, je veliko težje ugotoviti njihov izvor in s tem tudi kakovost. Po drugi strani, pa v primeru, da se odločite za ograjo po meri, vam bo ponudnik storitve zagotovil najboljše materiale v okviru vašega proračuna. To pa pomeni, da boste za svoj denar dobili večjo kakovost.
  • Izdelava na ključ: Vse ograje po meri so skrbno zasnovane s strani izkušenih strokovnjakov, ki oblikujejo ograjo izključno po vaših željah. Pri tem vam ustrezno svetujejo in skupaj izberete za vas najboljšo možnost. Za nameček, pa vam v tem primeru ni potrebno skrbeti tudi za njeno namestitev – tudi za to poskrbi izbrani ponudnik ograjnih sistemov.

Oblikovanje ograje po meri ponuja priložnost za ustvarjanje edinstvenega, funkcionalnega in elegantnega doma, ki se popolnoma ujema z vašo osebnostjo in potrebami. Zato je ograja po meri zagotovo vredna naložba!

Če iščete pravo ograjo za svoj dom, boste našli široko paleto različnih možnosti. Toda vprašanje, je, če boste med njimi našli pravo rešitev za svoje potrebe – to pa vam zagotovo omogoča ograja po meri!