Search
Close this search box.

Odziv Mladinske iniciative in Gospodarske zbornice na odločitev Vlade. Protesta za enkrat ne bo

Vlada končno potrdila poroštvo za koroško hitro cesto!

Kot smo že poročali, je Vlada RS na današnji seji potrdila predlog poroštvenega zakona za tretjo razvojno os, o čemer si lahko več preberete TUKAJ. Zdaj pa se je na odločitev vlade odzvala tudi Mladinska iniciativa za gradnjo 3. razvojne osi ter mag. Aleksandra Gradišnik, ki je v imenu GZS Koroške gospodarske zbornice in Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice in podpornikov 3. razvojne osi, v sporočilu za javnost prav tako izrazila veselje in zadovoljstvo glede današnje novice o poroštvenem zakonu.

“Na 99. obletnico za Korošce žalostnega koroškega plebiscita, je Vlada Republike Slovenije, dne 10. oktobra 2019, vendarle potrdila predlog zakona, ki vključuje poroštvo za pričetek gradnje koroške hitre ceste. V Mladinski iniciativi za 3. razvojno os ocenjujemo, da je to ključen korak države do prve lopate na severnem kraku 3. razvojne osi, zato se je pripravljalni odbor, ki je dne 17. oktobra 2019 pred vladno palačo napovedal protest, odločil, da namero o protestnem shodu zamrzne do odločitve v Državnem zboru. Zakon o poroštvu bo namreč dokončno sprejet, ko ga bodo potrdili poslanci.”

“V Mladinski iniciativi za 3. razvojno os smo zadovoljni, da je država pričela realizirati svoje obljube do Korošcev. Imamo pa veliko pričakovanje, da se poroštvo dokončno sprejeme v Državnem zboru, zato apeliramo na parlament, da se ta procedura odvije čim prej! Protokol, podpisan med regijo in državo namreč določa, da se bo gradnja koroške hitre ceste pričela leta 2019!,” so v sporočilu za javnost zapisali predstavniki Mladinske iniciative za gradnjo 3. razvojne osi.

“Veseli nas, da je vlada prisluhnila gospodarstvu Koroške in Savinjsko-šaleške regije in vsem podpornikom izvedbe projekta 3. razvojne osi. S sprejetjem predloga poroštvenega zakona je vlada prepoznala strateški pomen projekta in pričakujemo, da ga bodo tudi poslanci državnega zbora, saj bo njihova potrditev zakona omogočila izvedbo projekta. S tem bodo vzpostavljeni pogoji za gradnjo sodobne prometnice in nadaljnji pospešen razvoj območja ob severnem kraku 3. razvojne osi. Za Koroško je današnji 10. oktober tako dodatno simbolno dober dan, saj gre za pomembno pridobitev za regijo, ki so ji 10.10. pred 99 leti zgodovinski dogodki obrnili razvojno moč.”

Korošci HOČ`MO PRVO LOPATO!

Vir: GZS, Mladinski svet Ravne na Koroškem

Dogodki

Vlada končno potrdila poroštvo za koroško hitro cesto!