Search
Close this search box.

Odvržene narkomanske igle pogost pojav v MO Slovenj Gradec

Kot kaže so narkomani vse večja težava tudi v MO Slovenj Gradec. V preteklih dneh so namreč občani na območju Slovenj Gradca opazili in nas opozorili na več odvrženih uporabljenih igel, ki so ležale na Partizanski ulici, na lokaciji bivše Komunale.

Naknadno se je izkazalo, da ne gre za osamljen primer, ampak za pogost pojav na omenjenem območju. Predvsem skrb vzbujajoče pa je, da so uporabljene igle pred kratkim ležale celo v bližini enega od slovenjgraških vrtcev. Tako, da pred njimi niso varni niti najmlajši.

Z vprašanji glede omenjene problematike smo se obrnili na MO Slovenj Gradec, od koder so nam sporočili:

»Po preverjanju situacije pri pristojnih službah (JKP Komunala Slovenj Gradec) lahko žal ugotovimo, da to ni ravno osamljen primer, letos so bili pristojni na Komunali s strani policije obveščeni na podobno najdbo tudi v bližini vrtca v soseski Polje. Po zagotovilih vodstva Komunale so delavci ukrepali in odpadke na ustrezen način odstranili.«

»Glede odgovornosti je ugibati pravzaprav nehvaležno, v prvi vrsti so odgovorni najbrž posamezniki, ki tovrstne odpadke odmetavajo na javnih površinah, za katerih čiščenje pa je odgovorno komunalno podjetje, zato občanom ob tovrstnih opažanjih ali najdbah svetujemo, da obvestijo Komunalo, ki bo odpadke varno odstranila. Apeliramo pa seveda na vse pristojne službe tudi glede opravljanja nadzora na javnih površinah, kjer se tovrstni odpadki pojavljajo,« dodajajo na MO Slovenj Gradec.

Dogodki