Search
Close this search box.

Odvijala se je okrogla miza “Gremo v Jazbino?”

Zanimiv dogodek se je odvijal v Grajski časopisni kavarni koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika.

Z okroglo mizo “Gremo v Jazbino?”, so odprli Prvi sklop osrednjefestivalskih dogodkov 19. FSJ. Okrogla miza je potekala v Grajski časopisni kavarni koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika.

Ali širiti Festival slovenskega jazza na celotno območje Mežiške doline, kasneje tudi na regionalno in na koncu na nacionalno raven, vključno z avstrijsko Koroško, so se posvetovali z županoma občin Ravne na Koroškem in Črna na Koroškem, dr. Tomaž Rožen in mag. Romana Lesjak.

Vsebino okrogle mize je z vidika jazz glasbe opredelil vodja programa jazza in glasb sveta v Cankarjevem domu Bogdan Benigar, soustanovitelj in programski vodja festivala Druga godba ter večletni član predsedstva Europe Jazz Network. Festivalsko je razmišljal Jernej kovač Myint, direktor festivala Zebra, ki deluje pod okriljem filmskega festivala SHOTS v Slovenj Gradcu ter član ekipe D.tajl., možnosti širitve Festivala slovenskega jazza pa je tudi v bodoče pustil odprte podjetnik, direktor in solastnik podjetja InfoSys, Robi Jamnik, ustanovni član in gonilna sila JazzRavne. Svoja razmišljanja sta pridala instrumentalist, dirigent in skladatelj Izidor Letinger ter slovenist, pisatelj in urednik revije za leposlovje in kulturo Odsevanja, Andrej Makuc.

Dogodek je povezoval Blaž Prapotnik, grafični oblikovalec, pesnik, glasbenik, publicist in sourednik Odsevanj. Dogodek je podprt s sredstvi sklada dolina:dialoga.

Vir: ravne.si

Zanimiv dogodek se je odvijal v Grajski časopisni kavarni koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika.