Search
Close this search box.

Odvetniki bodo tudi letos nudili brezplačno pravno pomoč

Slovenske odvetnice in odvetniki že 11. leto po vrsti organizirajo Dan odvetniške pravne pomoči pro bono.
Fotografija je simbolična

V ponedeljek, 20. decembra 2021, bodo odvetniki nudili brezplačno pravno svetovanje v odvetniških pisarnah, preko telekomunikacijskih in videokonferenčnih povezav, v Ljubljani in Kopru pa tudi v prostorih mestne hiše.

Dan odvetniške pravne pomoči pro bono, s katerim Odvetniška zbornica Slovenije obeležuje dan, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči. V letošnji akciji bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev.

Odvetniška zbornica Slovenije priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk. Posameznikom pa se ni potrebno predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v mestni hiši v Kopru in Ljubljani. Več informacij o sodelujočih odvetnikih, lokacijah in načinu izvedbe bo objavljeno na spletni strani zbornice.

Vir: OZS

Slovenske odvetnice in odvetniki že 11. leto po vrsti organizirajo Dan odvetniške pravne pomoči pro bono.