Odvetniki bodo tudi letos nudili brezplačno pravno pomoč

Slovenske odvetnice in odvetniki že 11. leto po vrsti organizirajo Dan odvetniške pravne pomoči pro bono.

V ponedeljek, 20. decembra 2021, bodo odvetniki nudili brezplačno pravno svetovanje v odvetniških pisarnah, preko telekomunikacijskih in videokonferenčnih povezav, v Ljubljani in Kopru pa tudi v prostorih mestne hiše.

Dan odvetniške pravne pomoči pro bono, s katerim Odvetniška zbornica Slovenije obeležuje dan, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči. V letošnji akciji bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev.

Odvetniška zbornica Slovenije priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk. Posameznikom pa se ni potrebno predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v mestni hiši v Kopru in Ljubljani. Več informacij o sodelujočih odvetnikih, lokacijah in načinu izvedbe bo objavljeno na spletni strani zbornice.

Vir: OZS

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije