Search
Close this search box.

Odštevamo dneve do 25. Mirovniškega festivala in 16. Festivala drugačnosti

Organizatorji vas tudi letos prijazno vabijo na že 25. Mirovniški festival in 16. Festival drugačnosti, ki bo ta petek potekal v Slovenj Gradcu. Tukaj pa je še namig, da bo letos za vas prepevala tudi odlična Eva Boto.

Prijazno vas vabijo, da se jim tudi letos pridružite na že 25. Mirovniškem festivalu in 16. Festivalu drugačnosti, s katerima bodo ponovno obeležili Svetovni dan miru (21. september). Festivala bosta potekala 15. septembra 2023 od 9. ure dalje v mestnem jedru Slovenj Gradca. Nastopila bo tudi koroška pevka Eva Boto

Organizacija združenih narodov je leto 2023 razglasila za mednarodno leto dialoga kot jamstva za mir, da bi povečala mednarodno zavedanje o pomembnosti miru v družbi. Izpostavlja se nujnost vzpostavitve mednarodnega razvoja kulture miru in dialoga v odnosih med državami, krepitve političnega dialoga, ki temelji na medsebojnem razumevanju in sodelovanju ter doseganja trajnega miru, solidarnosti in harmonije. Tematika spodbuja k razmišljanju, kako lahko različne dejavnosti in deležniki z dialogom prispevajo h krepitvi miru (npr. šport, kultura, znanost, izobrazba, trajnost, mladi, ženske … ). In dialog, ki ga SSKJ razlaga kot »izmenjavo mnenj med zastopniki različnih stališč z namenom doseči soglasje ali sporazum«, kot jamstvo za mir je osrednja tematika letošnjega Mirovniškega festivala.

Na dogodku se bodo na stojnicah predstavljale nevladne in humanitarne organizacije iz cele Slovenije, koroške šole ter invalidske organizacije in društva, ki združujejo ljudi s posebnimi potrebami. Pester bo tudi spremljevalni program z zanimivimi zabavno-ustvarjalnimi delavnicami.

Mirovniški festival je v prvi vrsti namenjen druženju mladih, od najmlajših otrok iz vrtcev do dijakov srednjih šol, za katere upamo, da se bodo tudi letos množično odzvali in obiskali prireditev. Seveda pa dogajanje na stojnicah in na odru z veseljem pogledajo tudi malce starejši obiskovalci. Mirovniški festival ostaja tudi v prihodnje ena od pomembnejših tradicionalnih prireditev v mestnem jedru Slovenj Gradca. 

Vabljeni in se vidimo!

Vir: spotur.si

Organizatorji vas tudi letos prijazno vabijo na že 25. Mirovniški festival in 16. Festival drugačnosti, ki bo ta petek potekal v Slovenj Gradcu. Tukaj pa je še namig, da bo letos za vas prepevala tudi odlična Eva Boto.