Search
Close this search box.

Odslej so lahko odprte vrtnarije, cvetličarne in drevesnice, dovoljena tudi nekatera gradbena dela

Vlada RS je včeraj sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), ki je tudi pristojni organ za Odlok, dogovoril spremembe, po katerih bodo lahko odprte tudi vrtnarije, cvetličarne in drevesnice.

MKGP je pristojnemu MGRT predlagalo spremembe v povezavi z obratovanjem omenjenih poslovalnic, spremembe pa je v Odloku včeraj na dopisni seji sprejela Vlada RS.

V izjeme od prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom se dodata dve novi izjemi, in sicer za:

– Vrtnarije, drevesnice in cvetličarne, ker imajo v tem času veliko pridelkov (npr. sadike zelenjave, sadike sadja, sadike okrasnega cvetja…), ki so vezane na sezonsko prodajo in je bilo v vzgojo teh rastlin vloženega veliko sredstev in dela, kar bi lahko zaradi neprodaje propadlo, ter

gradbena dela v/na nenaseljenih gradbiščih, hišah oziroma stanovanjih, pri izvajanju katerih je zagotovljeno, da ni stika s potrošniki.

Prav tako je v času, ko Slovenija potrebuje povečano pridelavo zelenjave, to nujno potrebna spodbuda oziroma možnost kmetom, kmetijskim podjetjem in vrtičkarjem, da se to doseže.

Vir: gov.si/Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
mikke
mikke
4 let nazaj

Če te dni načrtujete urejanje vrta, boste tukaj našli seznam preverjenih drevesnic in vrtnarij https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/drevesnica/drevesnica-in-vrtnarstvo-cene-trendi-ideje-in-preverjeni-vrtnarji-za-sajenje-zasaditev/, cene sadik in za zasaditev vrtna, trende za urejanje vrta in tudi odgovore na pogosta vprašanja…

Dogodki