Search
Close this search box.

Odprtje ulične razstave v Dravogradu popestril Fajči z Lajno, članice Bicabanda in folklorni par

V nedeljo, na praznik Občine Dravograd, je pred cerkvijo svetega Vida potekalo odprtje ulične razstave z naslovom Dravograd nekoč in danes.

Gre za razstavo po zamisli Bogomirja Fajmuta – Fajčija. Fajči je namreč izbral nekaj starih fotografij Dravograda in dal pobudo, da bi postavili ulično razstavo ob občinskem prazniku. Ideja je padla na plodna tla in JZ Dravit ter JSKD OI Dravograd sta pristopila k realizaciji.

Tako je v Dravogradu na različnih lokacijah postavljenih 15 tabel s starimi fotografijami. Fotografije so postavljene na približno enakem mestu, kot je stal v preteklosti fotograf, ki jih je naredil. Tako lahko ljudje iz istega zornega kota danes opazujejo kako je Dravograd zgledal nekoč in kako izgleda v tem trenutku.

Odprtje razstave je popestril Fajči z Lajno, pojasnil pa je tudi od kod mu ta zamisel. Nastopile so tudi članice Bicabanda, par dravograjske folklorne skupine Dravca pa se je ob njihovih zvokih veselo zavrtel. Večina fotografij je v trškem jedru Dravograda, po ena pa je pri Sparu, na peš mostu za Črneče, pod novim mostom, pri Ribiškem domu in na Grajski bajti.

Razstava bo na ogled do konca septembra.

FOTO: Ulična razstava v Dravogradu:

Besedilo: JSKD Dravograd

Dogodki

V nedeljo, na praznik Občine Dravograd, je pred cerkvijo svetega Vida potekalo odprtje ulične razstave z naslovom Dravograd nekoč in danes.