Odprta kuhna se po petih letih vrača v Slovenj Gradec

V soboto, 22. junija, se v Slovenj Gradcu obeta edinstvena kulinarična izkušnja. V Slovenj Gradec iz Ljubljane prihaja »ODPRTA KUHNA«.
FOTO: Odprta kuhna

V soboto, 22. junija, bo priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna svoje stojnice, polne domačih in mednarodnih dobrot, prvič po petih letih ponovno postavila na Trgu svobode v Slovenj Gradcu. Ne enkratnem gostovanju na Koroškem bodo kuharski mojstri lačne in žejne razvajali med 11. in 21. uro.

FOTO: Odprta kuhna

»Tega gostovanja se še posebej veselimo, saj smo prav v Slovenj Gradcu pred petimi leti z Odprto kuhno prvič gostovali izven Ljubljane, zato nas na to mesto vežejo lepi, nostalgični spomini na začetke danes mednarodno priznanega projekta,« je pred obiskom v Slovenj Gradcu dejal soustanovitelj Odprte kuhne Lior Kochavy.

Odprta kuhna, ki jo pripravljajo v sodelovanju Javnim zavodom za turizem, šport, mladinske in socialne programe Spotur, bo v Slovenj Gradcu predstavila resnično pestro ponudbo, pri izboru katere se organizacijska ekipa od vsega začetka drži enakih standardov, ki so kakovost, izvirnost in kreativnost.

FOTO: Odprta kuhna

»Pri nas ne boste našli petih stojnic z golažem, na vsaki stojnici bo nekaj drugačnega in vznemirljivega. Mislim, da Odprti kuhni poseben čar daje dejstvo, da predstavlja prostor gurmanskih druženj in doživetij, ki je resnično namenjen vsem,« je  povedala Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne. Tako lahko na Odprti kuhni vsak najde kaj zase, pa naj bodo to turške ali arabske dobrote, argentinski stejki, kitajski rezanci ali tajski pražen riž, vrhunski hot dogi, domače dobrote, kot so počasi pečen odojek in pečenice ter burgerji s počasi pečeno cufano govedino, zrolani sladoledi in slastni francoski makroni za sladkosnede, pa veganske pite ter seveda vrhunska vina, pisani spritzi, džin toniki, sadno-zeliščni napitki ter kavice.

»Na kulinaričnem področju v Sloveniji sicer vlada prav posebna energija, saj se zadnje čase dogajajo res imenitne stvari. Samo v zadnjih nekaj mesecih smo postali Evropska gastronomska regija 2021, sredi marca je potekal Evropski simpozij hrane, ki se je pričel s predpremiero Odprte kuhne, dobili smo slovensko izdajo enega od treh najpomembnejših kulinaričnih vodnikov na svetu Gault&Millau, ki je Odprto kuhno imenoval za Najboljši pop 2019, bralci britanskega časopisa The Guardian so našo kulinarično tržnico uvrstili med deset najzanimivejših lokacij s ponudbo ulične hrane na svetu in še bi lahko naštevali.«

FOTO: Odprta kuhna

»Biti del in aktiven člen tega pestrega dogajanja je res čudovita izkušnja. Hrana, ljudje, vzdušje, prelepe lokacije po vsej Sloveniji, druženje, vznemirjenje,… Najljubše elemente bi še lahko našteval, a če povzamem: Odprta kuhna je ‘joie de vivre’, je radost in veselje do življenja. Tu lahko srečuješ stare znance in spoznavaš nove prijatelje, raziskuješ, se zabavaš. Vsi, ki delamo na Odprti kuhni, smo kot velikanska družina, ker vsi delamo s srcem. Tudi to se čuti in prav to nameravamo s seboj prinesti tudi v Slovenj Gradec,« je tisto, kar Odprto kuhno dela posebno, za konec opisal soustanovitelj Lior Kochavy.

Besedilo: Odprta kuhna

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije