Search
Close this search box.

Odprta kuhna bo to soboto v Slovenj Gradcu razvajala s kulinaričnimi dobrotami

Slikovita kulinarična tržnica Odprta kuhna, ki letos praznuje jubilejno 10. sezono delovanja, v sklopu svoje jesenske turneje za soboto, 10. september, načrtuje ponoven obisk v Slovenj Gradcu. Če bo vreme tokrat vendarle sodelovalo, bodo zvedavi jedci dobrote več kot 20 obedovalnic iz vse Slovenije na Glavnem trgu in Trgu svobode pokušali med 11. in 21. uro.

Slovenj Gradec se je na seznamu trgov širom Slovenije, ki jih v sklopu svojih gostovanj obišče Odprta kuhna, znašel prvi, in sicer že leta 2014. Vendar pa se je pisani karavani predvsem zaradi vremenskih neprilik v srednjeveško mestno jedro od tedaj uspelo vrniti le enkrat. »Tudi načrtovano gostovanje maja je žal odplaknil dež, zato upamo, da bo vreme 10. septembra vendarle na naši strani in bomo dan lahko skupaj preživeli v sproščenem vzdušju ob raziskovanju kakovostne ponudbe obedovalnic, ki bodo z nami,« je povedal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

Odprta kuhna, ki jo ljubljanska ekipa organizira v sodelovanju z Javnim zavodom za turizem, šport, mladinske in socialne programe SPOTUR, bo kulinarične raziskovalce znova navdušila z vrsto sodobnih pouličnih dobrot od slastnih rebrc na žaru do ljubkih kolačkov. Veliki in mali gurmani se bodo ves dan lahko smukali med stojnicami z domačimi klasikami, spoznavali najokusnejše zaklade svetovne kulinarike in svoje vtise s počitnic s prijatelji delili ob kozarcu odličnega vina, kraft piva, džina in drugih osvežilnih pijač.

Tudi letos bodo jedi in pijače stregli izključno v biorazgradljivih materialih in povratni embalaži, saj si organizatorji želijo, da bi sproščeno druženje bilo hkrati tudi karseda okolju prijazno.

Preverite TUKAJ, kateri ponudniki bodo razvajali brbončice v Slovenj Gradcu.

Dogodki