Odpoklic polnomastnega Alpskega mleka v litrskem pakiranju

Podjetje Ljubljanske mlekarne je iz prodaje odpoklicalo izdelek Alpsko mleko s 3,5 odstotka mlečne maščobe v litrskem pakiranju.

Izdelek Alpsko mleko s 3,5 odstotka mlečne maščobe v litrskem pakiranju je odpoklican le za mleko, z rokoma uporabnosti 19. marec 2022 L6 in 20. marec 2022 L6. Izdelek je odstranjen iz prodaje, saj je mleko z omenjenima rokoma uporabnosti in oznako L6 lahko skisano.

Odpoklic se nanaša izključno na zgoraj navedena roka uporabnosti, ki jima sledi oznaka L6. Na trgu so tudi izdelki z enakim rokom uporabnosti, ki pa jim sledi oznaka L5. Ti niso predmet odpoklica. Prav tako ni predmet odpoklica nobeno drugo Alpsko mleko v kakršnikoli drugi različici ali pakiranju.

Potrošnik bo morebitno skisanost opazil zaradi neznačilnega vonja ali okusa izdelka. Takšnega izdelka naj potrošniki ne uživajo. Kupci lahko izdelek vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili stroške.

Za dodatne informacije se potrošniki lahko obrnejo na informacijski center za potrošnike Ljubljanskih mlekarn na brezplačno telefonsko številko 080 11 44 vsak delovni dan med 8. in 14. uro.

Vsem potrošnikom se za nevšečnosti iskreno opravičujejo.

Vir: Spletna stran Ljubljanske mlekarne