Odobrena evropska sredstva za komunalne naložbe na območju občin Zreče in Radlje ob Dravi

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za dva projekta s področja odvajanja in čiščenja odpadnih voda na območju občin Zreče in Radlje ob Dravi. Projekta sta skupaj vredna 8,4 milijona evrov, od tega bo iz kohezijskega sklada in iz sklada za regionalni razvoj prišlo skupaj okoli 2,1 milijona evrov.
radlje 2

Občina Zreče bo v okviru pet milijonov evrov vrednega projekta ureditve odvajanja in čiščenja odpadne vode v porečju Dravinje zgradila dobrega 12,5 kilometra sekundarne kanalizacije in pet črpališč.

Na sistem odvajanja komunalne odpadne vode, ki se zaključi z ustreznim čiščenjem na čistilni napravi za 8500 populacijskih enot, bo tako priključila 742 prebivalcev. Občina bo projekt izvajala v okviru dogovora za razvoj savinjske razvojne regije, zanj pa bo Kohezijski sklad prispeval dobrih 1,3 milijona evrov.

Občina Radlje ob Dravi pa bo s pomočjo odobrenih evropskih sredstev izvedla nekaj manj kot 3,4 milijona evrov vreden projekt, s katerim bo zagotovila ustrezno odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda v aglomeraciji Zgornja Vižinga. Občina bo zgradila dobrih šest kilometrov kanalizacijskega omrežja in s tem na obstoječo čistilno napravo Radlje ob Dravi priključila dodatnih 480 občanov.

Občina Radlje ob Dravi bo projekt izvajala v okviru dogovora za razvoj koroške razvojne regije, Evropski sklad za regionalni razvoj pa zanj prispeva skoraj 871.000 evrov, so danes sporočili iz vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.