Odobrena evropska sredstva za kolesarske povezave na Muti in v Vuzenici

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za tri projekte ureditve kolesarskih povezav. Eden je v občinah Muta in Vuzenica, druga dva sta v več občinah v Pomurju. Skupna vrednost vseh treh projektov je 2,7 milijona evrov, so sporočili iz omenjene vladne službe.
muta 3

Skupna višina sredstev, namenjenih za ureditev kolesarske povezave šolskega centra in industrijske cone Muta z naselji Muta, Vuzenica in Gortina, znaša 1,1 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 482.000 evrov.

V okviru projekta, ki ga bo izvajala direkcija za infrastrukturo, bodo vzpostavili nekaj več kot tri kilometre kolesarske povezave, od tega bo 1,8 kilometra novo urejenih površin. Z ureditvijo ločenih kolesarskih površin bodo zagotovili varno kolesarsko povezavo na celotnem odseku, projekt pa je sicer del dogovora za razvoj koroške razvojne regije.

Projekt gradnje kolesarske povezave Lendava-Dobrovnik-Kobilje je medtem vreden 1,2 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 490.000 evrov. Projekt bodo izvajale občine Lendava, Dobrovnik in Kobilje v okviru dogovora za razvoj pomurske razvojne regije.

Zgradile bodo 4,3 kilometra novih kolesarskih poti na kolesarski povezavi, ki bo po izvedeni naložbi dolga 19 kilometrov. Naložba obsega skupaj tri odseke dvosmernih kolesarskih stez v omenjenih občinah in bo omogočila izboljšanje pogojev za trajnostno mobilnost in lažjo dostopnost do posameznih območij in storitev.

Projekt ureditve kolesarskega omrežja Turnišče-Dobrovnik-Lendava pa je ocenjen na 477.000 evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 305.000 evrov. Projekt bosta izvajali občini Dobrovnik in Turnišče, ki bosta zgradili 2,1 kilometra novih kolesarskih poti na že obstoječi kolesarski povezavi, ki skupno znaša 18,1 kilometra.

S tem bosta občini omogočili varne regionalne kolesarske povezave za zagotavljanje trajnostne mobilnosti. Urbana območja bosta povezali z njihovim zaledjem in tako spodbudili svoje prebivalce k dnevnim migracijam s kolesom na delo in v šolo. Poleg tega bosta dolgoročno zagotovili povezave z ostalimi središči regionalnega oziroma lokalnega pomena, so še sporočili iz vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.