Search
Close this search box.

Odlična priložnost za brezposelne mlade

Regionalna razvojna agencija za Koroško ponovno ponuja odlično priložnost za brezposelne mlade. Objavila je javni poziv za vključitev novih desetih udeležencev v projekt Podjetno v svet podjetništva 2014.

 

Namen projekta je spodbujanje podjetništva med mlajšimi brezposelnimi z višjo ali visoko stopnjo izobrazbe, s tem pa odpiranje novih delovnih mest in podjetij v regiji.  Ravno zato projekt, ki na RRA Koroška teče že 1 leto, izbranim udeležencem nudi:

  • 4 mesečno zaposlitev na RRA Koroška,
  • kvalitetna podjetniška usposabljanja zunanjih strokovnjakov,
  • pomoč izkušenih mentorjev in podjetnikov pri uresničitvi njihove poslovne ideje,
  • 3.500 € nagrade ob zaposlitvi v lastnem podjetju,
  • delo s somišljeniki, mreženje s podjetniki, praktične podjetniške izkušnje.

V projekt se lahko vključijo osebe, ki izpolnjujejo nekaj osnovnih pogojev. To pomeni, da so stare do 35 let, brezposelne in imajo najmanj 6. stopnjo izobrazbe, seveda pa je potrebna tudi želja po uresničitvi njihove poslovne ideje in oblikovanju lastne poklicne poti. 

Potencialni udeleženci se na  javni poziv prijavijo z oddajo vloge, ki je objavljena na spletni strani www.rra-koroska.si. Rok za prijavo je 30. december 2013 do 12:00 ure. Vse dodatne informacije pa lahko dobijo preko e-pošte info@rra-koroska.si in po telefonu na 059 085 190. 

V ponedeljek, 16. 12. 2013 ob 11:00 bo v Mladinskem kulturnem centru Slovenj Gradec potekala predstavitev projekta, na kateri bodo prijavitelji dobili odgovore na vsa vprašanja v zvezi s pozivom. 

V decembru 2013 bo z delom v projektu Podjetno v svet podjetništva na RRA Koroška zaključila že druga skupina 10 udeležencev. Projekt je v prvem letu izvajanja izpolnil tako pričakovanja udeležencev kot tudi vseh vpletenih v njegovo izvajanje. Ob tem se je čutila tudi njegova dobra sprejetost v širšem okolju Koroške regije, kjer večkrat pogrešamo ravno pozitivne zgodbe in projekte, kot je PVSP. Zaenkrat so izmed udeležencev 1. skupine, ki je z delom zaključila julija, podjetje ustanovile tri udeleženke, v 2. skupini pa je eden od udeležencev našel zaposlitev že tekom projekta, večina ostalih pa o odprtju podjetij razmišlja takoj po koncu vključitve. Ravno zato smo še toliko bolj veseli, da se bo projekt izvajal tudi v letu 2014.  Ponovno bo sofinanciran s strani Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, vodilni partner pa ostaja Regionalni center za razvoj iz Zagorja. 

Ozadje projekta:

Delo poteka v skupinah z desetimi udeleženci, ki v štirimesečnem obdobju, ko so zaposleni v eni izmed sodelujočih razvojnih agencij, pod vodstvom mentorjev razvijejo svojo poslovno idejo, pripravijo poslovni načrt za ustanovitev podjetja in se usposabljajo za podjetniško kariero ali večjo zaposljivost. Pri tem je cilj vsakega udeleženca, da v enem letu po zaključku usposabljanja ustanovi lastno podjetje, se samozaposli ali zaposli pri drugem delodajalcu.

Operacija sodi v Operativni program razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojno prioriteto Spodbujanje podjetništva in prilagodljivosti in prednostno usmeritev Usposabljanje in izobraževanje za konkurenčnost in zaposljivost. Izvaja se na območju vse Slovenije, financirata pa jo Evropski socialni sklad (85 %) in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (15 %).  Vodilni partner je Regionalni center za razvoj iz Zagorja, projekt pa se izvaja tudi v 11 ostalih razvojnih agencijah po Sloveniji, med njimi tudi na RRA Koroška. Inovativen program je razvil in začel konec leta 2010 izvajati Regionalni center za razvoj v sodelovanju z občino Zagorje.

 

Regionalna razvojna agencija za Koroško ponovno ponuja odlično priložnost za brezposelne mlade. Objavila je javni poziv za vključitev novih desetih udeležencev v projekt Podjetno v svet podjetništva 2014.