Search
Close this search box.

Od danes v prodaji subvencionirane vozovnice za dijake in študente

Z današnjim dnem so na prodajnih mestih začeli sprejemati vloge subvencioniranih enotnih vozovnic IJPP za dijake in študente, ki bodo veljale za prihajajoče šolsko leto. Pogoji nakupa in cene vozovnic pa se od lanski niso spremenili. Blagajne pa bodo odprte ob upoštevanju higienskih priporočil NIJZ.

Ob tem Ministrstvo za infrastrukturo zagotavlja vsem uporabnikom terminskih subvencioniranih vozovnic za čas, ko je veljala prepoved izvajanja javnega prevoza potnikov to je od 16. marca 2020 do 11. maja 2020 in v primeru, če vozovnice niso uporabili, tudi za čas od 11. maja do 30. junija 2020 uporabo neizkoriščene vrednosti vozovnice. Ta vrednost je za vse uporabnike letnih in polletnih vozovnic izračunana za dva meseca (od 16. marca 2020 do 11. maja 2020), ko je veljala prepoved izvajanja javnega prevoza potnikov, so sporočili iz ministrstva ter dodali, da je poleg tega neizkoriščena vrednost vozovnic izračunana še dodatno za tiste imetnike subvencioniranih polletnih in letnih vozovnic, ki od 11. maja 2020 do 30. junija 2020 niso uporabili vozovnic.

Na Ministrstvu za infrastrukturo so pripravili tudi izračun neizkoriščenih vrednosti in posebno preglednico neizkoriščenih vrednosti za nekatere najbolj pogoste vozovnice, ki je objavljena na spletni strani Integrirani javni potniški promet (IJPP). Na tem mestu boste našli tudi druge podrobnosti in informacije v zvezi s subvencioniranimi dijaškimi in študentskimi vozovnicami.

Cene vozovnic ostajajo enake lanskim

Cene vozovnic IJPP ostajajo enake lanskim. Tako mesečna enotna vozovnica za 10 voženj stane 20 evrov, letna za dijake 150 evrov ter za študente 135 evrov. Mesečno doplačilo za ljubljanski mestni promet za 10 voženj znaša 10 evrov, letno doplačilo za dijake 100 evrov, za študente pa 90 evrov.

Dijaki in študentje, ki v šolo potujejo iz od 60 do 90 kilometrov oddaljenih krajev, bodo za 10 voženj z enotno vozovnico odšteli 35 evrov, za letno vozovnico dijaki 300 evrov, študentje pa 270 evrov.

Doplačilo za 10 voženj z mestnim prometom v Mariboru znaša pet evrov, na Jesenicah 15 evrov. Za letni prevoz z mestnim prometom bodo morali dijaki v Mariboru odšteti 50 evrov ter študentje 45 evrov, na Jesenicah pa dijaki 150 evrov ter študentje pa 135 evrov.

Na prodajnih mestih bo možen tudi nakup subvencioniranih vozovnic. Da bi zmanjšali  možnost okužb s COVID-19, prosijo upravičence do subvencionirane vozovnice, da vlogo oddajo s  pomočjo spleta na eUpravi.

VIR: Ministrstvo za infrastrukturo, IJPP

Dogodki