Search
Close this search box.

Obvestilo o iztekanju roka za oddajo vlog za podaljšanje vodnih dovoljenj

Z 31. 12. 2020 izteče rok za oddajo vlog za podaljšanje vodnih dovoljenj, z veljavnostjo do 31. 12. 2020.

“Skladno s sklepom Vlade Republike Slovenije, številka 01000-4/2020/4, z dne 17. 12. 2020, bomo na direkciji za vode (DRSV) v času od 28. 12. 2020 do vključno 31. 12. 2021 opravljali zgolj nujne naloge in za pojasnila v zvezi z možnostjo podaljšanja vodnih dovoljenj ne bomo na voljo,” so sporočili iz Direkcije RS za vodo.

V izogib zamujenemu roku za oddajo vloge vam na Direkciji RS za vodo (DRSV) predlagajo, da v primeru dodatnih vprašanj z zvezi s podaljšanjem vodnega dovoljenja, na DRSV posredujete enostaven dopis z vašimi osnovnimi podatki, vrsti posebne rabe vode oziroma vodnem dovoljenju, ki ga želite podaljšati. “Vse nadaljnje podrobnosti bomo urejali naknadno, po prejemu vaše vloge,” so še navedli danes na njihovi spletni strani.

V primeru, da vloge za podaljšanje vodnega dovoljenja ne boste oddali pravočasno, posebno rabo vode pa še izvajate, lahko od 1. 1. 2021 dalje oddate vlogo za pridobitev vodnega dovoljenja, prav tako dostopno na spletni strani DRSV.

Vodno dovoljenje se na vlogo imetnika lahko podaljša, če so izpolnjeni vsi pogoji, ki so ob izteku dovoljenja predpisani za njegovo pridobitev. O podaljšanju vodnega dovoljenja se odloča na podlagi prejete vloge za podaljšanje vodnega dovoljenja, ki se vloži na predpisanem obrazcu. 

Vloga za podaljšanje vodnega dovoljenja se na predpisanem obrazcu vloži pri Direkciji RS za vode. Izpolnjeni vlogi je treba priložiti naslednje dokumente:

  • dokazilo o mestu izvajanja vodne pravice (dejansko mesto odvzema vode, ki ga lahko pridobite iz Atlasa voda ali z geodetsko izmero);
  • pisno pooblastilo (če prosilca zastopa pooblaščenec in ni izpolnjeno že v I/4. točki te vloge);
  • izjavo pristojne občine, da se oskrbovani objekt ne nahaja na območju javnega vodovoda, kjer se izvaja javna služba, oziroma da izvajanje javne službe ni predvideno.

Stroški postopka znašajo 22,60 evra, je še navedeno na spletni strani DRSV, ki jo najdete TUKAJ.

Dogodki

Z 31. 12. 2020 izteče rok za oddajo vlog za podaljšanje vodnih dovoljenj, z veljavnostjo do 31. 12. 2020.