Search
Close this search box.

Obvestilo: Nova prometna ureditev na Celjski cesti v Slovenj Gradcu

Mestna občina Slovenj Gradec vse udeležence cestnega prometa obvešča o pomembni spremembi na Celjski cesti in Ronkovi ulici.

Udeležence cestnega prometa obveščajo, da je v semaforiziranem križišču Celjske ceste in Ronkove ulice spremenjen prometni režim.

V križišču Celjske ceste in Ronkove ulice po komisijskem pregledu upravljalca ceste, Direkcija RS za infrastrukturo, od danes že delujejo semaforji.

Naj pri tem spomnimo, da so semaforji v tem križišču do zaključka vseh del in končanega komisijskega pregleda delovali na način utripanja rumene luči, kar za udeležence v prometu pomeni, da morajo upoštevati prometno signalizacijo v križišču.

V križišču so dodatno urejene površine za kolesarje s kolesarskimi pasovi vzdolž celotne Celjske ceste. Pri novem trgovskem centru je urejeno novo križišče s Kajuhovo ulico z zavijalnimi pasovi in novimi površinami za pešce in kolesarje.

Prenova je del projekta izgradnje površin za pešce in kolesarje, do spremembe pa je prišlo tudi zaradi gradnje novega trgovskega centra na tem območju in blokovne zazidave Zippo.

Nova prometna ureditev bo tako prispevala k izboljšanju prometne varnosti, boljši pretočnosti ter skupnemu dobrobiti vseh udeležencev cestnega prometa. Vsi vozniki, kolesarji in pešci naj bodo pozorni na nove prometne znake ter upoštevajoči pravila varne vožnje.

Vir: MO Slovenj Gradec

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Andrej
Andrej
2 mesecev nazaj

Mislil sem da bo tam krožišče, ki je bolj varno in tekoče kot semafor

Dogodki

Mestna občina Slovenj Gradec vse udeležence cestnega prometa obvešča o pomembni spremembi na Celjski cesti in Ronkovi ulici.