Search
Close this search box.

Obvestilo: Izdan rumeni alarm za celotno območje Koroške

Zaradi pričakovanih večjih nalivov in neurij na območju celotne Slovenije, so na portalu ARSO izdali rumeni alarm, tudi za Koroško.

Na ARSU so za danes, 13. julija 2023, zdali rumeni alarm za celotno območje Slovenije in tudi Koroške ter opozarjajo, da lahko pride do močnejših nalivov s točo, močnih sunkov vetra in udarov strel. Toča lahko poškoduje tako posevke, stavbe in vozila, ob hudourniških vodotokih so možne poplave. Udari strel lahko zanetijo tudi požare.

V primeru hudega naliva ali neurja, na Arsu priporočajo, da se zadržujete na varnem v zgradbah in ne odhajate na prosto, v kolikor pa se znajdete na prostem, si čim prej poiščite zavetje v zgradbah ali v vozilu. Med nevihto se nikakor ne zadržujte pod drevesi ali daljnovodi, saj je udar strele smrtno nevaren. Prav tako se ne zadržujte v bližini hudourniških vodotokov, niti ne parkirajte pod drevesi.

Kot napovedujejo na portalu neurje.si, bo vreme danes nestanovitno s pogostimi plohami in nevihtami, možna so neurja. Za celotno območje Koroške so na njihovi strani napovedali rdečo stopnjo neviht, pojavljali se bodo nalivi, sunki vetra in krajevno tudi toča.

Prognoza neviht na portalu neurje.si

Vir: neurje.si, ARSO

Dogodki

Zaradi pričakovanih večjih nalivov in neurij na območju celotne Slovenije, so na portalu ARSO izdali rumeni alarm, tudi za Koroško.