Search
Close this search box.

Območje Nove opreme kmalu z novim lastnikom?

Mestna občina Slovenj Gradec bo območje nekdanje Nove opreme prodala na dražbi. Sprva je bilo zemljišče z objekti predvideno za sanacijo kot degradirano območje, kjer je MOSG nameravala zgraditi podjetniški inkubator, zdaj pa so se zaradi interesa zasebnih investitorjev odločili za prodajo. Podjetji, ki sta doslej izrazili zanimanje, neuradno sta to podjetji Alba in Ko-si, nameravata na tem območju širiti proizvodnjo, kar bi omogočilo okoli 100 novih delovnih mest.

Gre za območje nekdanje Nove opreme v velikosti 12 tisoč kvadratnih metrov s tremi objekti proizvodne hale, stare vojašnice in lesarskih delavnic v vrednosti 752 tisoč evrov, dražba pa bi se predvidoma izvedla sredi aprila.

Sredstva, ki so bila prvotno namenjena za sanacijo omenjenega območja, bodo preusmerili v druge projekte. Okoli 10 milijonov evrov iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb bodo predvidoma vložili v izgradnjo bloka z neprofitnimi stanovanji, ureditev kolesarskih poti in izgradnjo športnega parka v bližini Mercator centra, ki bi vseboval pokrit bazen za vodne športe in omogočal širšo turistično ponudbo s SPA centrom. Poudarek pri prihodnjih investicijah namenjajo predvsem trajnostni mobilnosti.

Mestna občina Slovenj Gradec sicer nima več veliko parcel za industrijsko gradnjo. Na voljo je le še 1 ha v Poslovni coni Ozare, 8 ha primernih zemljišč pa je v zasebni lasti. S sprejetjem novega Občinskega prostorskega načrta letos poleti pa bo občina pridobila 100 ha za gospodarsko in stanovanjsko gradnjo.

 

Dogodki