Search
Close this search box.

Objavljen razpis za direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec

Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je objavil razpis za mesto direktorja bolnišnice za polni mandat. Po odstopu Janeza Lavreta bolnišnico od 22. aprila kot v. d. direktorice vodi Alenka Jezernik Skudnik, ki je bila imenovana za tri mesece. O novem direktorju bo po zamenjavi štirih članov soodločala nekoliko spremenjena zasedba sveta zavoda.

Razpis za direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec za štiriletni mandat je objavljen danes v časniku Dnevnik, kandidati pa imajo časa za prijavo 15 dni od objave razpisa. O izbiri bodo prijavljeni kandidati obveščeni najpozneje v 30 dneh po objavi, je razvidno iz razpisa.

Lavre je pisno odstopno izjavo podal 3. aprila, vlada pa se je z njo seznanila 22. aprila in tudi podala soglasje k njegovi razrešitvi. Lavre je odstopil, potem ko se je znašel pod plazom kritik zaradi spornih tvitov. V njih je omenjal morebitno okužbo določenih posameznikov z novim koronavirusom in jo povezal z odločanjem o tem, kdo (ne) bo deležen zdravljenja z ventilatorjem. Lavre, ki se je za za zapise opravičil, je slovenjgraško bolnišnico z vmesno enoletno prekinitvijo vodil od leta 2007.

O novem direktorju koroške bolnišnice bo soodločala nekoliko spremenjena zasedba devetčlanskega sveta zavoda. Vlada je namreč v četrtek na dopisni seji razrešila štiri od petih predstavnikov ustanovitelja v svetu zavoda in imenovala nove.

Razrešila je Jerneja Verčkovnika, Antona Zorka, Majo Arbeiter in Jurija Šumečnika ter za preostanek mandata, do 23. oktobra 2021, imenovala Olgo Gruden, Aleša Logarja, Danico Repas in Zvonko Marhat. Peti predstavnik ustanovitelja je Simon Jevšinek, ki je bil doslej predsednik sveta zavoda in torej ostaja v svetu zavoda.

Kot so ob tem navedli na ministrstvu za zdravje, je razrešitev članov v skladu z določbami protokola o izbiri kandidatov za predstavnike ustanovitelja v svetih javnih zdravstvenih zavodov, katerih ustanovitelj je Republika Slovenija. Te določajo, da se predstavnika ustanovitelja v svetu javnih zdravstvenih zavodov lahko razreši na željo predstavnika ustanovitelja ali na predlog ministra.

Ostali štirje člani sveta zavoda so Marijana Plaznik in Jasna Humar kot predstavnici zaposlenih, Niko R. Kolar je predstavnik Mestne občine Slovenj Gradec, Ivan Tibaut pa je predstavnik zavarovanih oseb oz. Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Dogodki