Obiskovalci planinskih koč, pozor!

Peca
Dom na Peci

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je konec maja izdal spremenjena Higienska priporočila za izvajanje turistično-gostinske dejavnosti za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Izpostavljamo nekaj ključnih priporočil oziroma ukrepov.

S koncem epidemije je posledično preklicanih več omejitev, ki so veljale tudi za planinske koče. Tako je zdaj spet dovoljeno prenočevanje in strežba v notranjih prostorih koč, a še vedno ob strogem upoštevanju splošnih navodil za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19.

Priporočila za goste planinskih koč:

  • Ob prihodu v kočo si naj razkužijo roke.
  • Zagotavljajo naj zadostno medosebno razdaljo, še posebno v notranjosti koč.
  • Priporočljiva je uporaba obrazne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela v koči (pri prihodu in odhodu od mize, pri uporabi sanitarij).
  • Omejuje naj se številčna omizja. Med osebami za isto mizo naj bo zadostna medosebna razdalja, razen v primeru družinskih članov / članov istega gospodinjstva.
  • Dosledno skrbite za higieno rok. Roke umivajte z milom in vodo ali jih razkužite s primernim razkužilom in sicer po dotikanju katerih koli površin ali predmetov. Priporočamo uporabo lastnih razkužil ali alkoholnih dezinfekcijskih robčkov.

Omejitve pri prenočevanju v planinskih kočah:

  • V sobah z več posteljami so lahko nameščeni le gosti iz istega gospodinjstva ali gosti, ki potujejo skupaj in so že sicer v tesnem stiku (npr. skupina na društvenem izletu, skupina prijateljev na skupni turi.
  • Za zagotovitev prostega ležišča naj gosti predhodno poskrbijo za rezervacijo, saj se kapacitete zaradi ukrepov zapolnijo hitreje kot sicer.

Vir: pzs.si

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.