Search
Close this search box.

Obisk vlade na Ravnah na Koroškem (FOTO)

V sredo, 27. septembra 2023, sta minister za kohezijo in regionalni razvoj, dr. Aleksander Jevšek ter državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, podjetništvo, razvojna sredstva in turizem, Matevž Frangež, opravila pomemben obisk v občini Ravne na Koroškem.

Goste so sprejeli predstavniki lokalne skupnosti, vključno s podžupanoma Andrejem Erjavcem in Petrom Stočkomdirektorico OU mag. Vlasto Kupljen, ob prihodu je gostom pozdrav namenil tudi župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen.

Obisk je bil del širših prizadevanj vladne koalicije za spodbujanje regionalnega razvoja in izboljšanje gospodarskega okolja v manj razvitih regijah. Minister Jevšek je poudaril izjemen pomen Koroške regije in prizadevanja za njeno trajnostno rast ter krepitev lokalnega gospodarstva. Državni sekretar Matevž Frangež je tudi za širši bazen gospodarstva na Koroškem napovedal podporo in pomoč, sicer trdoživemu segmentu ekonomije. Obisku so prisostvovali tudi predsednik OZS Blaž Cvar, predsednik OOZ Ravne na Koroškem Roman Krivograd, s strani direktorice RRA Koroška Karmen Sonjak pa je bila zbranim predstavljena tudi skrb za implementacijo regionalnih razvojnih programov v Koroški regiji in umeščanja novih poslovnih subjektov in start-upov. Obisku se je pridružil tudi koroški poslanec in vodja poslanske skupine Socialnih demokratov, Jani Prednik.

Minister Jevšek in državni sekretar Frangež sta obiskala Mrežni podjetniški inkubator Koroška (MPiK), kjer sta se srečala z inkubiranci in se seznanila z njihovimi aktualnimi projekti inovacij in podjetništva v regiji. Poudarila sta pomen povezovanja med državnimi in lokalnimi organi ter podjetji za doseganje boljših rezultatov v regionalnem razvoju. V okviru RRA so se predstavili Dogs4motion, prvi samostojni center za fizioterapijo psov v Sloveniji, SIM 83 – Simulatorji vožnje, Miha Kadiš s. p. in Additio d. o. o. s področja dodajnih tehnologij in metalurgije.

Župan dr. Tomaž Rožen se je pridružil tudi obisku predsednika vlade dr. Roberta Goloba na sosednjih Prevaljah, kjer teče izgradnja dolinskega vodovoda, in v svojem pozdravnem govoru poudaril pomen sodelovanja med lokalnimi in državnimi organi ter izrazil upanje na podporo vladne ekipe pri sanaciji in razvoju občine Ravne na Koroškem ter širše Mežiške doline oz. Koroške. Prav tako je priložnost izkoristil za poziv odgovornim k naložbam in projektom, ki bodo prispevali k trajnostnemu razvoju in dvigu kakovosti življenja prebivalcev naše regije.

Ob regijskem obisku Vlade je bil še izpostavljen pomen namensko vzpostavljene številke 114, ki je vir vseh potrebnih informacij in ki bi jo bilo smotrno v večji meri koristiti, pomemben podatek je tudi, da se lahko oškodovani nadejajo klica iz državne tehnične pisarne, ki bo po zadnjih informacijah vzpostavljena v Črni na Koroškem, kjer je bila v poplavah, kot navaja premier dr. Golob, škoda na gospodarski javni infrastrukturi največja.

Vir: Ravne.si

Fotogalerija

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Branko
Branko
6 mesecev nazaj

Nova katastrofa za Korosko dan po objsku vlade so umaknili bager eden od redkih ki je delal na odcepu v prevaljah kjer manjka del regionalne ceste

Dogodki

V sredo, 27. septembra 2023, sta minister za kohezijo in regionalni razvoj, dr. Aleksander Jevšek ter državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, podjetništvo, razvojna sredstva in turizem, Matevž Frangež, opravila pomemben obisk v občini Ravne na Koroškem.