Search
Close this search box.

Obisk predsednice Zveze prijateljev mladine Anite Ogulin na Ravnah na Koroškem

Na Občini Ravne na Koroškem je danes župan dr. Tomaž Rožen sprejel predsednico ZPM Anito Ogulin. Obiskala je tudi nekaj poplavljenih družin.

Na Zvezi prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje izvajajo programa Botrstvo in Veriga dobrih ljudi, s katerima nudijo celovito pomoč otrokom in družinam v stiski. Po nedavnih neurjih in poplavah se aktivno pripravljajo na pomoč prizadetim.

”Medtem ko takojšnjo pomoč pogosto zagotovijo nujne službe, kasnejšo pomoč zagotavljamo mi – ponujamo materialno, finančno in psihološko pomoč – področja, za katera smo specializirani,” je na obisku na Občini Ravne na Koroškem povedala Anita Ogulin predsednica ZPM.

Anito Ogulin in socialno delavko Nežo Haler je sprejel župan dr. Tomaž Rožen.

Ogulinova je predstavila programe in poudarila, da bo pomoč zelo potrebna tudi, ko bodo zadeve vsaj delno sanirane. Prave stiske, v katerih so se znašli ljudje, ki so v prvi vrsti reševali svoja življenja in domovanja, se namreč šele začenjajo kazati. ”Šok, grozo in žalost zdaj nadomeščata strah in obup, ljudje se počutijo nemočne, živijo v dvomih, ali bodo prejeli dovolj pomoči za ureditev življenja,” je še povedala.

Vsaka pomoč šteje!” je dejal župan dr. Tomaž Rožen in se zahvalil Ogulinovi za obisk. Slednja je namreč obiskala tudi nekaj poplavljenih družin in družino v drugi stiski na Ravnah na Koroškem.

Vir: ravne.si

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Anastasia
Anastasia
7 mesecev nazaj

Humanistka z velikim srcem!

Na Občini Ravne na Koroškem je danes župan dr. Tomaž Rožen sprejel predsednico ZPM Anito Ogulin. Obiskala je tudi nekaj poplavljenih družin.