Search
Close this search box.

Obiščite razstavo oblikovanja: Dizajn s funkcionalno zasnovo in formo (FOTO)

V torek, 18. 10. 2022, ob 18. uri, se na Fakulteti za strojništvo v Mariboru, pričenja 7. Ceepus Winter School Design Week. V okviru tega že tradicionalnega dogodka vedno poteka tudi razstava oblikovanja.

Razstava DIZAJN S FUNKCIONALNO ZASNOVO IN FORMO prikazuje rezultate del študentov oblikovanja na Fakulteti za strojništvo, Univerze v Mariboru. Na ogled so dela študentov dodiplomskega študijskega programa Tehnologije tekstilnega oblikovanja in magistrskega študijskega programa Inženirsko oblikovanje izdelkov.

Osrednje dogajanje z otvoritvijo bo potekalo v pritličju na razstavišču Tehniških fakultet. Na plakatih so izpostavljena diplomska in magistrska dela ter rezultati sodelovanja z zunanjimi partnerji. Predstavitev oblikovanja in razvoja izdelkov zajema primere od idejnih skic do realiziranih prototipov raznih izdelkov in oblazinjenega pohištva, oblačil, obutve ter modnih dodatkov, ki so plod dela zadnjih generacij. Videz osrednjega razstavišča popestrijo še modna oblačila na lutkah. V središču prostora je izpostavljen edinstven oblikovalski kavč Pruschtah, ki je na podlagi natečaja nastal v sodelovanju s podjetjem Kauch in oblikovne zglede črpa iz tradicionalnih slovenskih elementov.

Predstavljena bodo tudi dela tekstilnih izdelkov gostujočih profesorjev in študentov Tekstilno tehnološke fakultete, Univerze v Zagrebu, sodelujočih na Ceepus Winter School Design Week, ki poteka med 17. 10. in 21. 10. 2022.

Na A hodniku 1. nadstropja se v vitrinah nahaja obširnejša predstavitev oblikovanja taburejev in oblazinjenega pohištva za podjetje Kauch, na J2 hodniku v 2. nadstropju so na ogled dela študentov, ki so nastala v okviru predmetov dodiplomskega študija, v avli fakultete pa so prikazani različni primeri oblikovanja modnih dodatkov, ki so nastajali v okviru različnih predmetov in delavnic.

FOTOGALERIJA

V torek, 18. 10. 2022, ob 18. uri, se na Fakulteti za strojništvo v Mariboru, pričenja 7. Ceepus Winter School Design Week. V okviru tega že tradicionalnega dogodka vedno poteka tudi razstava oblikovanja.