Search
Close this search box.

Običina Radlje ob Dravi najbolj razvojno prodorna občina v regiji od Koroške do Posavja

Komisija projekta Zlati kamen je odločila, da je najbolj razvojno prodorna občina v regiji od Koroške do Posavja občina Radlje ob Dravi.

Projekt Zlati kamen je sistem za spodbujanje in spremljanje razvoja na ravni lokalne samouprave. Z njim na različnih področjih merijo, kako posamezne občine svojim občanom zagotavljajo pogoje za dobro življenje. Vsako leto izberejo občino, ki se izmed vseh odreže najbolje, hkrati pa podelijo tudi štiri regijske nagrade. Koroška se uvršča v regijo Od Koroške do Posavja, letošnja zmagovalka te regije pa je občina Radlje ob Dravi.

Poleg Ljubljane so Radlje edina slovenska občina, ki se je v finalu znašla že tretjič. Poleg občine Radlje ob Dravi sta se v regiji v finale uvrstili še Občini Brežice in Žalec. Radlje so komisijo prepričale z merljivimi kazalniki in z navdušujočo inovativnostjo in svežino. Glede na sestavljeni indeks ISSO so se Radlje v zadnjih nekaj letih povzpele za 52 mest. Po indeksu preboja se uvrščajo v zgornji deset odstotkov občin.  Še nedavno Radelj ni bilo na slovenskem turističnem zemljevidu. V kratkem času so postale ne le turistični kraj, ampak kar nosilec srebrnega znaka zelene destinacije in to zaradi za naše okolje izvirne ideje, vodnega parka s prvim biološkim bazenom pri nas. Med dobrimi projekti je komisija izpostavila še sistem koles za izposojo RadlBajk, občinski sadovnjak, ki skrbi za ohranitev avtohtonih sort jabolk, ter tematsko senzorični park, za katerega je občina lani prejela priznanje GZS kot ena najboljših koroških inovacij.

Župan občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik je ob tem izrazil veselje, da je občina opažena. “To priznanje je priznanje vsem občankam in občanom, ki nam zaupajo, mi pa moramo to zaupanje upravičiti,” je še dodal.