Search
Close this search box.

Občina Vuzenica uspešno pridobila sredstva za obnovo telovadnice

Občina Vuzenica je bila uspešna na razpisu Fundacije za šport in pridobila sredstva za obnovo telovadnice, v višini 12.299,00 €.

Skupaj s proračunskimi sredstvi je za obnovo telovadnice v letošnjem letu namenjenih 47.000, 00 €, so pojasnili na občini in dodali, da se bo obnova pričela v mesecu juliju, zaključila pa se bo do 15. avgusta.

V tem sklopu bodo v telovadnici namestili akustično oblogo sten (lesena s perforacijo), vtični steber za odbojko, mehko oblogo sten za zaščito pred naletom, stensko košarkaško konstrukcijo z regulacijo višine in zbrusili ter polakirali parket.

Župan Vuzenice Franjo Golob je ob tem povedal, da šport pomembno vpliva na zdrav način življenja, kar pa pomeni, da je potrebno zagotoviti pogoje, da se bo čim več ljudi lahko ukvarjalo s športom. “Razširitev ponudbe in kvalitete športno-rekreacijske infrastrukture javnega tipa lahko pomembno prispeva k zdravju ljudi, posledično pa tudi k njihovi produktivnosti in kreativnosti. Športna dejavnost je tako eden temeljev zdravega načina življenja in prav ustrezna ponudba programov v športnih objektih in na športnih površinah lahko bistveno pripomore k odločitvi prebivalcev za zdravo življenje s športom.”

Župan je še dodal, da bo prenova športno turistične infrastrukture na območju občine Vuzenica omogočala izvajanje različnih oblik športa tako za prebivalce urbanega dela občine kot tudi za dnevne obiskovalce, turiste in vrhunske športnike, v sklopu športnih kondicijskih in tekmovalnih priprav.

Telovadnica v Osnovni šoli Vuzenica je v dopoldanskem času namenjena izvajanju pedagoškega dela, v popoldanskem času in med vikendi pa vsem občanom, društvom in organizacijam v občini.

Občina Vuzenica podpira vse vrste športnih dejavnosti in daje telovadnico lokalnim društvom in organizacijam v najem brezplačno, so nam pojasnili na občini in dodali, da je zaradi dotrajanosti notranjosti obnova določenih delov nujna, saj bo le tako prostor varen za vadbo. “Veseli nas, da je telovadnica polno zasedena z najrazličnejšimi športnimi vadbami in tekmovanji. Z obnovo omogočamo učencem snovne šole in vsem našim občanom varen in dobro opremljen objekt za izvajanje tako vrhunske kot tudi amaterske športne dejavnosti.” so še dodali.

Dogodki