Search
Close this search box.

Občina Vuzenica do realizacije evropskega projekta prihodnosti

Vuzenica je uspešno kandidirala na javnem razpisu za pridobitev sredstev Evropske unije (EU) za namestitev javno dostopnega brezžičnega omrežja v občini. Vrednost naložbe znaša 15.000 evrov in je v celoti financirana s strani EU.

Kot so nam pojasnili na občini želi Evropska komisija s pobudo WiFi4EU omogočiti državljanom po vsej Evropi brezžični dostop do interneta na javnih mestih, vključno s parki, trgi, javnimi zgradbami, knjižnicami, zdravstvenimi domovi in muzeji.

V Občini Vuzenica je trenutno v izgradnji pet javno dostopnih WiFi točk: na koči Planinc, v Vaškem domu na Sv. Primožu na Pohorju in okolici, v Kulturnem domu s parkom pri Dravi, kjer bo pokrival park ob Dravi, sejemski prostor in notranjost kulturnega doma, na Sv. Vidu na igrišču ter v objektu občinske uprave Občine Vuzenica z okolico, kjer bo pokrival tržnico, športni park in občinsko upravo.

Župan Vuzenice Franjo Golob nam je povedal, da je to za njihovo občino velika pridobitev. “Z brezžičnim internetom smo opremili javne prostore, ki jih upravljajo društva, še posebej je to pomembno na Sv. Primožu na Pohorju, kjer je slaba pokritost s signalom mobilne telefonije.” Dodal je še, da so z brezžičnim internetom opremili športni park, tržnico, sejmišče in park ob Dravi. “To je velika pridobitev za krajane, omogoča lažje poslovanje in je velika pridobitev za razvoj turizma v Vuzenici in na Pohorju.”

Dostop do brezplačnega interneta bo na vseh lokacija omogočen predvidoma že v naslednjem tednu.

Vir: Občina Vuzenica

Dogodki