Search
Close this search box.

Občina Ribnica na Pohorju praznuje. Vabljeni na koncert “Po domače” in na slavnostno sejo

V mesecu maju praznuje občinski praznik Občina Ribnica na Pohorju. Danes vas vabijo na koncert "Po domače", jutri pa na slavnostno sejo Občinskega sveta ob 19. občinskem prazniku Občine Ribnica na Pohorju.

V mesecu maju Občina Ribnica na Pohorju praznuje že 19. občinski praznik, v sklopu katerega so različna društva in druge ustanove v sodelovanju z občino pripravili pester športni, izobraževalni, kulturni in zabavni program.

Tako vas ta vikend vabijo, da se jim v petek, 17. 5. 2019, ob 19.00 pridružite v telovadnici OŠ Ribnica na Pohorju, na prireditvi Po domače. V soboto, 18. 5. 2019, pa na slavnostno sejo Občinskega sveta ob 19. občinskem prazniku Občine Ribnica na Pohorju.

Na koncertu Po domače bodo nastopili: Vrli muzikanti, Trio s prve, Lina Cigler, Tia Grubelnik, Urška Potnik, Živa Ferarič in drugi … Vstop je prost.


Koncert pripravljajo Turistično društvo Ribnica na Pohorju in občina ob pomoči drugih društev in organizacij (PGD Ribnica – Josipdol, Društva kmetic Dravske doline KO Ribnica na Pohorju, OŠ Ribnica na Pohorju …), saj kot pravijo organizatorji, je Ribnica na Pohorju mala občina in so nekateri včlanjeni tudi v več društev hkrati, zaradi česar je ob takšnih priložnostih sodelovanje nekaj samoumevnega. V preteklosti so v okviru občinskega praznika tradicionalno prirejali srečanje diatoničnih harmonikarjev, iz katerega je zrasel letošnji koncert Po domače, zanj pa si želijo, da bi ga razvijali še naprej.

Vabijo pa vas tudi na slavnostno sejo Občinskega sveta s podelitvijo letošnjih priznanj občine ob 19. občinskem prazniku Občine Ribnica na Pohorju, ki bo v soboto, 18. maja 2019, s pričetkom ob 18. uri, v dvorani Osnovne šole Ribnica na Pohorju. Slavnostni govornik bo župan Občine Ribnica, Srečko Geč, prisotne pa bo pozdravil tudi poslanec v DZ Jani Prednik.

Dogodki

V mesecu maju praznuje občinski praznik Občina Ribnica na Pohorju. Danes vas vabijo na koncert "Po domače", jutri pa na slavnostno sejo Občinskega sveta ob 19. občinskem prazniku Občine Ribnica na Pohorju.