Search
Close this search box.

Občina Ravne prepoznala in nagradila trud mladih prostovoljcev

Župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen je minuli torek priredil slavnostni sprejem dijakom Gimnazije Ravne in Srednje šole Ravne, ki so v iztekajočem se šolskem letu sodelovali v programu “Mladi za starejše“. Program je del projekta “Starosti prijazna občina” in se je letos izvajal že petič, z njim pa želijo spodbujati in krepiti medgeneracijsko sožitje v občini in hkrati tudi pomagati starejšim občanom na domu.

V program je bilo vključenih 21 starejših občanov ter 26 dijakov in dijakinj iz Gimnazije Ravne in Srednje šole Ravne. Program se je izvajal osem mesecev, od oktobra 2017 do maja 2018. Pod vodstvom mentoric Metke Čebulj in Sonje Cank so se dijaki najprej pripravili na izvajanje programa, potem pa so s pomočjo prostovoljcev Društva upokojencev Ravne na Koroškem izvedli prve obiske na domovih starejših, kjer so dijaki in starejši podpisali medsebojni dogovor o obiskih. Dijaki so potem starejše občane  na Čečovju, Javorniku,  Šancah, Stražišču, v Trgu in v Kotljah skrbno obiskovali enkrat na teden oziroma v skladu z dogovorom, ki so ga sklenili ob prvem obisku. Skupaj so opravili 620 prostovoljnih ur.

Dijaki in dijakinje so opravljali razna dela, urejali so okolico okrog hiš, vrtove, opravljali razna lažja hišna opravila, starejše učili računalništva, jim prinašali potrebščine iz trgovine, lekarne in se s starejšimi občani družili.

Sprejema se je udeležil tudi direktor Šolskega centra Ravne in ravnatelj gimnazije Dragomir Benko, ki je izrazil željo po dobre sodelovanju še naprej, dijakinje in dijake pa je pohvalil zaradi njihove prizadevnosti in požrtvovalnosti. Njihovo nesebičnost je pohvalil tudi župan Tomaž  Rožen, ki je v imenu občine mlade prostovoljce nagradil z obiskom koncerta Enriqueja Iglesiasa v Ljubljani, za sodelovanje pa se jim je zahvalil predsednik Društva upokojencev Jože Prednik.

FOTO: Občina Ravne na Koroškem

 

Dogodki