Search
Close this search box.

Občina Ravne prejela pet ponudb za najem Ivarčkega jezera

Ivarčko jezero bi lahko s poletjem 2024 znova zaživelo z novim najemnikom.

Ko se je v letošnjem letu prejšnjemu najemniku iztekla najemna pogodba za Ivarčko jezero, je Občina Ravne na Koroškem iskala premostitvene rešitve za ta koroški biser in s tem poskušala vsaj delno oživiti dogajanje na Ivarčkem.

Kot smo poročali TUKAJ, so na občino v poletnih mesecih dobili devet ponudb za najem, a se je občina Ravne odločila, da v tej poletni sezoni sama poskrbi za urejanje okolice jezera, za košenje in splošno skrb za jezero.

Da sezona ni bila popolnoma izgubljena, je gostinsko ponudbo preko poletja na Ivarčkem jezeru prevzel domačin Rajko Kočet, gostinec z Raven, ki je s ponudbo hrane in pijače skrbel za vse pohodnike in obiskovalce jezera. Ob vikendih je v goste povabil Damjana Ziha, ki je poskrbel za glasbeno popestritev.

Ker pa si na Ravnah želijo dolgoročnejše rešitve za Ivarčko jezero, so razpis za najem ponovili v jeseni, po neuradnih podatkih naj bi se prijavilo pet interesentov. Kdo so, za enkrat ni znano, naj pa bi bili interesenti tako lokalni, Koroški ponudniki, kot tudi ponudniki izven regije. Pogodba za najem se bo s potencialnim najemnikom sklenila za pet let, postopki izbora za zdaj še potekajo. Problematiko predstavlja predvsem dejstvo, da je občina Ravne zgolj posrednik med lastnikom in podnajemnikom, velik zalogaj predstavlja tudi dotrajana infrastruktura, v obnovo katere bo potrebno vložiti.

Jasno je tudi, da je Ivarčko jezero najbolj zanimivo v poletnih mesecih, ko vreme dopušča, da se lahko poskrbi za pestro dogajanje. Privlačno je tudi v zimskih mesecih, kadar temperature poskrbijo za to, da je jezero zamrznjeno. Vmesna obdobja med tema dvema sezonama predstavljajo še poseben izziv Ivarčkega jezera, saj je potrebno nekako poskrbeti tudi za obisk v času, ko ni glavne sezone.

Na Občini Ravne si seveda želijo, da bi ta koroški biser znova oživel in zasijal v vsej svoji lepoti, da bi lahko Korošci znova uživali v celostni zgodbi na Ivarčkem – od koncertov, prireditev, kot tudi raznovrstnih taborov in delavnic.

Dogodki

Ivarčko jezero bi lahko s poletjem 2024 znova zaživelo z novim najemnikom.