Search
Close this search box.

Občina Ravne na Koroškem je prejemnica naziva “Čebelam najbolj prijazna občina 2023″

Čebelarska Zveza Slovenije je letos, že trinajsto leto zapored, razpisala natečaj za čebelam najprijaznejšo občino v tekočem letu, katerega cilj je nagraditi in spodbujati dobro sodelovanje med lokalnimi skupnostmi in čebelarskimi društvi. Odlično se je odrezala občina Ravne na Koroškem.

Na natečaju so sodelovale občine, ki s svojimi dejavnostmi delujejo na področju ohranjanja čebel in okolja, ozaveščajo javnost o čebelah in čebelarski kulturni dediščini, sodelujejo s čebelarskimi društvi, spodbujajo ohranjanje čebelarske kulturne dediščine, razvoj čebelarske dejavnosti, apiturizmov, čebelarskih učnih poti in ostale čebelarske infrastrukture.

Prejemnica naziva Čebelam najbolj prijazna občina 2023 je Občina Lendava. Kot drugo uvrščena je ponovno Občina Ravne na Koroškem (priznanje so prejeli tudi leta 2021), tretje mesto je osvojila Občina Ljubljana.

Razglasitve in podelitve priznanj, ki je potekala v Ljubljani v sklopu tradicionalnega posveta ob Dnevu čebelarskega turizma, so se udeležili predstavnica Občine Ravne na Koroškem Danica Hudrap, predstavnica ČD Ravne na Koroškem in Šolskega čebelnjaka SŠ Ravne Jelka Onuk ter predsednik ČD Kotlje Drago Borko.

‘Občini Ravne na Koroškem čestitam za drugo mesto na natečaju Čebelam najbolj prijazna občina!’ sta podeljeno priznanje, na katerega so upravičeno ponosni, z besedami pospremila predsednik Čebelarske zveze Slovenije – Boštjan Noč in Tina Žerovnik, vodja projekta Čebelam najbolj prijazna občina.

Čestitamo vsem sodelujočim, še posebej nagrajenim občinam z željo, da bo pozitiven odnos do narave in čebel v slovenskih občinah prisoten tudi v prihodnje!

Vir: ravne.si

Dogodki