Search
Close this search box.

Občina Ravne na Koroškem izbrala najzaslužnejše prostovoljce letošnjega leta

FOTO: osebni arhiv

Ob Mednarodnem dnevu prostovoljstva so na Ravnah na Koroškem izbrali naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo v letu 2015. Naziv, ki pomeni veliko priznanje delu posameznika ali organizacije, sta prejela članica Društva proti mučenju živali Koroške Dajana Vodnjov in Društvo invalidov Mežiške doline.

FOTO: osebni arhiv

Mednarodni dan prostovoljstva od leta 1985 obeležujemo 5. decembra. Na ta dan prostovoljske organizacije malo bolj opozorijo javnost na problematiko svojega področja delovanja, hkrati pa je eden izmed poglavitnih namenov dneva priznanje pomena, ki ga ima prostovoljstvo za današnjo družbo, predvsem pa širjenje ideje nesebične pomoči tistim, ki jo potrebujejo, ne da bi v zameno karkoli pričakovali.

Na Ravnah na Koroškem so ob tej priložnosti na slovesni prireditvi v četrtek, 3. decembra podelili priznanja najbolj zaslužnim prostovoljcem svoje občine. Priznanje »Naj prostovoljka 2015« je prejela Dajana Vodnjov, najaktivnejša članica Društva proti mučenju živali Koroške. Vsakodnevno rešuje zavržene in mučene živali ter na različne načine soustvarja socialno okolje. Uspešno je organizirala različne akcije, preventivne delavnice, predavanja, bila je tudi glavna pobudnica in organizatorka dobrodelnega koncerta za zapuščene živali Koroške, ki je bil že dvakrat organiziran v Družbenem domu na Prevaljah. V letu 2015 je opravila 1500 prostovoljskih ur.

Priznanje »Naj prostovoljska organizacija 2015« so podelili Društvu invalidov Mežiške doline, ki ima več kot 2000 članov, od tega na Ravnah skoraj 1000. Prostovoljci svoje delo aktivno opravljajo na terenu, člani – invalidi pa jih z veseljem sprejmejo.  V letu 2015 so opravili 12.000 prostovoljskih ur, število prostovoljcev pa je trenutno 43. Izvedli so številne delavnice, usposabljanja, programe, imeli so pedagoško akcijo, sodelovali so tudi pri občinskem projektu »Občina po meri invalidov«.

Nominirani so bili še Komisija za socialo in stanovanjske zadeve pri Društvu upokojencev Ravne na Koroškem, Davorin Kragelnik, Jolenta Doblšek, Jelka Lečnik, Jože Kotnik, Anica Abraham, Marija Bevče in Antonija Vrbnjak

Dogodki