Search
Close this search box.

Občina Prevalje obvešča o uporabi vode ter vabi na slovesnost ob zaključku gradnje vodovoda

Občina Prevalje obvešča vse uporabnike vode, da bodo jutri po 70. dneh zaključili gradnjo vodovoda.

Sedemdeseti dan po katastrofalnih poplavah bodo na Prevaljah, po 53. dneh projektiranja, trasiranja in trdega dela podnevi ter tudi ponoči, s pomočjo nadzornikov, domače gradbene operative, Slovenske vojske, vodovodnih monterjev iz različnih koncev države in potrpežljivih občanov, zaključili gradnjo novega vodovoda.

Ob tej slovesni priložnosti bodo spustili po cevovodu zdravo pitno vodo za več kot 12.000 občanov Prevalj, Raven na Koroškem in Mežice.

Slovesnost ob zaključku intervencijske gradnje vodovoda bo v četrtek, 12. 10. 2023 ob 16. 00 uri pri bencinskem servisu Prevalje.

Otvoritve vodovoda se bo udeležil tudi predsednik vlade dr. Robert Golob, ki bo po poplavah zagotavljal dovolj pitne vode za nemoteno oskrbo občanov.

V četrtek, 12. 10. 2023, bo JKP LOG d. o. o. opravil prevezavo novozgrajenega vodovodnega cevovoda med Mežico in Prevaljami na javno vodovodno omrežje v mestu Prevalje.

Preden bo pritekla pitna voda iz pip, je potrebno izvesti še kloriranje, izpiranje ter dezinfekcijo vodovodnega omrežja mesta Prevalje. V tem času bo lahko voda motna, z usedlinami ter vonjem po kloru ali bela zaradi povečane količine kisika v vodi.

Od petka dalje boste tudi tisti, ki vode do sedaj niste imeli, le to dobili.

Ta petek se bodo vzeli vzorci pitne vode in dani v analizo. Po prejemu ustreznih rezultatov, kar traja običajno nekaj dni, bodo javnost obvestili o rezultatih ter preklicali ukrep prekuhavanja vode.

Vsi, ki ste v času pomanjkanja vode, uporabljali lastne vodne vire (tudi podtalnico), le te ukinite in pričnite uporabljati javni vodovod, saj se javna in zasebna voda ne smeta mešati.

Vir: Občina Prevalje in GOV.si

Dogodki

Občina Prevalje obvešča vse uporabnike vode, da bodo jutri po 70. dneh zaključili gradnjo vodovoda.