Search
Close this search box.

Občina Mislinja letos prvič prejela naziv Prostovoljstvu prijazna občina

Naziv Prostovoljstvu prijazno mesto je ob letos prvič pridobilo 11 občin, med njimi tudi Mislinja. Na občini so izjemno ponosni, da so del zgodbe, ki pripada prostovoljcem.

Na včerajšnji slovesni dan prostovoljstva so v Slovenski filantropiji v sklopu nacionalnega tedna prostovoljstva podelili posebna prostovoljska priznanja. Ta so prejeli posamezniki, organizacije, šole, projekti in novinarski prispevki, ki so v preteklem letu na področju prostovoljstva posebej izstopali. Naziv Prostovoljstvu prijazno mesto je letos prvič pridobilo 11 občin, med njimi tudi Mislinja. Še 25 občin pa je ponovno potrdilo naziv Prostovoljstvu prijazna občina, podeljen za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij.

Občina Mislinja je prejela priznanje za podporo prostovoljskim organizacijam z brezplačnim najemom prostorov in promocijo prostovoljstva, sodelovanje pri večjih prostovoljskih akcijah kot sta razdeljevanje viškov hrane in brezplačni prevozi za starejše in gibalno ovirane, zahvalo prostovoljcem in vključevanje župana in zaposlenih v občinski upravi v prostovoljske aktivnosti. “Lepo je, ko lahko rečemo, da imamo dovolj prostovoljcev, ki z veseljem opravljajo svoje delo, kar pomeni, da je v Mislinji veliko dobrih in srčnih ljudi, ki želijo pomagati drugim, ki so tovrstne pomoči potrebni. Vsem prostovoljcem in prostovoljkam v Občini Mislinja se iskreno zahvaljujemo za njihovo delo, trud in sodelovanje,” so ob tem zapisali na spletni strani občine ter dodali, da so izjemno ponosni, da so del te zgodbe, “ki pripada vam naši zlati prostovoljci.”

“Čas epidemije je pokazal, da so močno vezivo naše lokalne skupnosti prostovoljci. Za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanje pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin je na Slovesni dan prostovoljstva, 18. maja 2021 naziv Prostovoljstvu prijazna občina  ponovno potrdilo 25 slovenskih občin,” so še zapisali.

“Vsem 36 občinam, prejemnicam naziva, iskreno čestitamo! Želimo si, da svoje dobre prakse spodbujanja prostovoljstva ohranijo in nadgrajujejo ter ponesejo tudi med druge slovenske občine,” so še dodali.

FOTO: Prostovoljstvu prijazna občina:

VIR: Občina Mislinja

Dogodki

Naziv Prostovoljstvu prijazno mesto je ob letos prvič pridobilo 11 občin, med njimi tudi Mislinja. Na občini so izjemno ponosni, da so del zgodbe, ki pripada prostovoljcem.