Search
Close this search box.

Občina Mežica vabi na Barbarin sejem, otvoritev tržnice in proslavo ob občinskem prazniku

V Občini Mežica se že v prvih dneh decembra obeta pestro dogajanje. V čast občinskemu prazniku Občine Mežica, pripravljajo kar tri večje prireditve.

Prva se bo zgodila že to soboto, ko goduje sv. Barbara, zaščitnica rudarjev. Njej v čast že več let zapovrstjo organizirajo Barbarin sejem, in tako bo tudi tokrat. Dogajanje se bo, s prodajo izdelkov in predstavitvijo društev in organizacij, na stojnicah začelo že ob 8.00. Sodelovali bodo številni ponudniki z adventnim okrasjem, nakitom, voščilnicam ter pleteninami, kupiti pa bo mogoče tudi medene izdelke in kulinarične dobrote koroških kmetij. Organizator dogodka je TD Mežica, v sodelovanju z Občino Mežica in Komunalo Mežica.

Ob 11.00 sledi drugi dogodek v tem sklopu, otvoritev nove tržnice, ki so jo zgradili v samem centru kraja, v okviru projekta »Ureditev mestnih tržnic v Mežiški dolini«. Gre za odprt objekt, v velikosti 140 m2, z vsemi elektrovodi, javno razsvetljavo ter pitnikom.

V Mežici se ponašajo z novo pridobitvijo – mestno tržnico

Na tržnico vljudno vabijo tudi lokalne pridelovalce in prodajalce, ki bi s prodajo domačih izdelkov popestrili sobotno dogajanje in ponudbo. Najem stojnic, ki jih je na razpolago omejeno število, je brezplačen. Obvezna pa je predhodna prijava, zaradi pridobitve ustreznih soglasij, ki jih bodo za ponudnike domačih izdelkov uredili na Občini Mežica, kjer tudi zbirajo prijave. Vse dodatne informacije dobite na tel. številki 02 82 79 350 (Občina Mežica). Rok prijave je v petek, 30. 11. 2018.

Na otvoritev so povabili tudi predstavnike Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja ter aktualno moštno d’čvo Nino Kajžer.

Kot zadnja prireditev v tem sklopu pa bo, 4. 12. 2018 ob 17.00, proslava ob prazniku Občine Mežica, s slavnostno podelitvijo občinskih priznanj, v Narodnem domu Mežica.

Dogodki