Search
Close this search box.

Občina Mežica izdala razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj

Občina Mežica razpisuje oddajo občinskih neprofitnih stanovanj v najem, ki bodo v letu 2018 oz. do novega razpisa na razpolago za oddajo ter neprofitnih stanovanj, ki jih bo Stanovanjski sklad RS, Občini Mežica dal na razpolago. Stanovanja se bodo v najem upravičencem dajala po prednostni listi, ki bo izdelana na podlagi izdanega razpisa.

Števila oddanih stanovanj ni mogoče predvideti, zato se bodo stanovanja oddajala v odvisnosti od razpoložljivosti in števila upravičencev na prednostni listi.

Najemnina

Najemnina bo določena na podlagi Uredbe o metodologiji za oblikovanje najemnin v neprofitnih stanovanjih ter merilih in postopku za uveljavljanje subvencioniranih najemnin oz. na podlagi predpisa, ki bo veljal v času oddaje stanovanja v najem.

Za povprečno veliko dvosobno stanovanje v izmeri 50 m2, točkovano s 320 točkami, znaša neprofitna najemnina, izračunana na podlagi veljavnih predpisov, približno 190,00€.

Kako veliko neprofitno stanovanje vam pripada

Pri dodelitvi neprofitnih stanovanj bodo upoštevani naslednji površinski normativi.

[ninja_tables id=”36276″]

Upravičenci za najem neprofitnih stanovanj morajo biti popolno poslovno sposobni državljani RS in ob upoštevanju vzajemnosti, državljani ostalih članic EU ter osebe s priznanim statusom upravičenca, ki so bile izbrisane iz registra stalnega prebivalstva. Za vse velja, da morajo imeti stalno prebivališče na območju občine Mežica ali na območju delovanja javnega stanovanjskega sklada RS.

Prosilci za dodelitev neprofitnega stanovanja v najem glede na višino dohodka gospodinjstva, več informacij pa najdete v priloženem razpisu na tej povezavi.

Rok za oddajo vloge

Vlogo s prilogami morajo prosilci poslati v času od 7.9.2018 do vključno 24.9.2018 s priporočeno pošiljko na naslov: Občina Mežica, Trg svobode 1, 2392 Mežica – s pripisom “JAVNI RAZPIS-STANOVANJA-NE ODPIRAJ”. Vlogo lahko oddate tudi osebno v tajništvu Občine Mežica v času poslovnih ur.

Več informacij najdete na spletni strani Občine Mežica oz. na tej povezavi.

 

Dogodki