Search
Close this search box.

Občina Dravograd je prejela srebrni certifikat kakovosti ISSO

S strani projekta Zlati kamen je Občina Dravograd prejela Srebrni ISSO certifikat za leto 2023, ki prinaša občini dodaten ugled ter zaupanje v domačem in tujem okolju.

Certifikat ISSO Zlati kamen lahko pridobijo občine, ki ponujajo prebivalcem kakovostno raven življenja, torej jih odlikuje solidna in uravnotežena stopnja doseženega razvoja.  

Izhodišče za podelitev certifikata so konkretni in merljivi podatki, združeni v  Indeks ISSO. Certifikat lahko pridobijo občine, ki sodijo po skupni vrednosti sestavljenega indeksa v zgornjo tretjino med vsemi občinami v Sloveniji. 

Indeks ISSO je sestavljen iz večjega števila kazalnikov, izvedenih iz statističnih, finančnih in gospodarskih podatkov o občini. Meri doseženo stopnjo razvitosti občine. Spremlja demografska gibanja, učinkovitost delovanja občine, dinamiko gospodarskega razvoja, stanje na trgu dela in na področju izobrazbe, življenjski standard, stopnjo socialne kohezije in stopnjo okoljske osveščenosti v občini. Indeks se postopno razvija in vključuje vse več aspektov.

Župan Občine Dravograd Anton Preksavec je na svojem facebook profilu zapisal: “Podelitev Srebrnega certifikata kakovosti ISSO Občini Dravograd na konferenci Zlati kamen. Konferenci, kjer se srečujejo predstavniki lokalnih skupnosti, gospodarstva in vlade. Želimo graditi razvoj naše lokalne skupnosti na lastnem znanju in dobrih praksah ostalih Občin.”

Iskrene čestitke Občini Dravograd tudi iz našega uredništva.

Vir: zlatikamen.si

Dogodki

S strani projekta Zlati kamen je Občina Dravograd prejela Srebrni ISSO certifikat za leto 2023, ki prinaša občini dodaten ugled ter zaupanje v domačem in tujem okolju.