Search
Close this search box.

Ob zlato obarvani nedelji so pripravili že tradicionalno prireditev Zlata jesen Dravograda (FOTO)

Turistično društvo Dravograd vsako leto v mesecu oktobru pripravi že tradicionalno prireditev Zlata Jesen Dravograda. Letos so jo pripravili v soorganizaciji TZS Slovenije, Občine Dravograd, Krajevne skupnosti Dravograd in JZ Dravit, pri pripravi pa so jim na pomoč priskočili PGD Dravograd, JKP Dravograd in razni donatorji.

Prireditev Zlata jesen je tradicionalna vsakoletna prireditev Turističnega društva Dravograd. Ima etnološki značaj in stremi k ohranjanju tradicije in ljudskega izročila. Poudarja bogate darove jeseni, ki jih predstavijo na kulinarični tržnici. Letos so prireditev združili z zahvalno nedeljo. V ta namen so njihove članice v cerkvi Sv. Janeza Evangelista izdelale prečudovit zahvalni tepih in s tem okrasile prostor pred oltarjem. Njihove pridne roke so tepih izdelovale kar tri dni, po nekaj ur na dan.

Zahvalni tepih v cerkvi Sv. Janeza Evangelista.
FOTO: TD Dravograd

Pripravili so bogat kulturni program, ki ga je vodila Danijela Zeme Pečnik, nastopili pa so Godba na pihala Ojstrica, otroci VVZ Dravograd enote vrtca Robindvor, Harmonikarski orkester Gotar, ansambel Zeme in glavna gostja dneva Nuša Derenda, ki je dodobra razvnela publiko. Vse zbrane sta pozdravila podžupan Občine Dravograd Anton Preksavec in predsednik KS Dravograd Ferdo Abraham.

Glavna gostja dneva – Nuša Derenda je dodobra razvnela publiko.
FOTO: Franci Kotnik in Bojan Horvatič

Pripravili so lepo okrašene stojnice s bogato kulinarično ponudbo, kjer sodelovali Sadjarsko društvo Dravograd in društvo Kmečkih žena. Klekljarice Koroške so prikazale klekljanje in razstavo svojih čudovitih izdelkov. Člani Turističnega društva pa so kot je že v njihovi navadi, pekli miške. Obiskovalce pa so pogostili tudi s praženim krompirjem in golažem.

Obiskovalce so pogostili tudi s praženim krompirjem in golažem.
FOTO: Franci Kotnik

Tudi vreme jim je bilo naklonjeno in tako se je zbralo kar lepo število obiskovalcev, kateri so uživali ob “zlato” obarvani nedelji.

ZLATA JESEN DRAVOGRADA:

Ustanovitev TD Dravograd sega v leto 1983, ko so posamezniki in entuziasti želeli in imeli cilj, predstavljati dravograjsko občino in njene znamenitosti širši okolici ter spodbujati lokalno prebivalstvo k skupnemu sodelovanju, druženju ter soustvarjanju. Namen društva je spodbujanje vseh vrst in oblik turizma ter ohranjanje kulturne dediščine in naravnih vrednot v občini Dravograd. Člani društva aktivno skrbijo za razvoj turizma, rezultat njihovega dela je tudi urejena celostna podoba kraja in urejenost okolice. Prizadevajo si za usklajen nastop ponudnikov turističnih storitev, varovanje kulturne dediščine in naravnih vrednot, ohranjanje starih običajev, prepoznavnost turističnih znamenitosti in ozaveščenost prebivalstva o pomenu turizma. V ta namen organizirajo delavnice, kulturne prireditve, ocenjujejo urejenost okolice v občini, organizirajo turistično zanimive dogodke … Z veseljem pa se odzovejo tudi na razne prireditve in se redno udeležujejo dogodkov izven njihove občine, širom po Sloveniji.

VIR: TD Dravograd

Dogodki