Search
Close this search box.

Ob zaključku rekonstrukcije podvoza v Podklancu ugotovljene manjše pomanjkljivosti

Pred dnevi smo poročali, da je Direkcija RS za infrastrukturo zaključila z rekonstrukcijo podvoza v Podklancu, katere vrednost je znašala 551.387,85 EUR z DDV. Nakar smo od bralca prejeli podatek, da gre za zavajanje, da projekt še ni v celoti končan. Zadevo smo preverili tudi pri Direkciji RS za infrastrukturo, od koder so nam poslali pisni odgovor, ki ga objavljamo danes.

Preberite tudi: Rekonstrukcija podvoza v Podklancu zaključena

Kot že rečeno, so na spletni strani Direkcije RS za infrastrukturo 10. junija objavili prispevek, v katerem navajajo, da je rekonstrukcija podvoza v Podklancu zaključena, o čemer smo, 12. junija, poročali tudi na naši spletni strani. Po odzivu bralca, da to ne drži, smo za več informacij zaprosili pristojne na Direkciji RS za infrastrukturo, ki so nam poslali sledeč odgovor oziroma pojasnilo.

»Za projekt ˝Rekonstrukcija podvoza Podklanc v km 64+528 in ureditev NPr v km 64+921 na regionalni železniški progi št 34 Maribor–Prevalje – d.m.˝ je bil dne 31. 5. 2019 opravljen končni tehnični pregled, ki je bil sklican na podlagi izjave izvajalca o končanju del. Pri pregledu se je ugotovilo, da so dela, ki jih je imel izvajalec po pogodbi zaključena, ugotovile pa so se manjše pomanjkljivosti za katere ima izvajalec rok 30 dni, da jih odpravi. V tem času mora izvajalec tudi zagotoviti povrnitev gradbišča v prvotno stanje. Do odprave vseh pomanjkljivosti in izdaje potrdila o izvedbi del se izvajalcu tudi zadržuje del plačil,« so nam pojasnili na Direkciji RS za infrastrukturo.

Dogodki