Search
Close this search box.

Ob vstopu iz Hrvaške od danes v 14-dnevno karanteno. Dopustovanje mogoče spet sredi septembra?

Slovencem, ki se od danes naprej vračajo iz Hrvaške, je skladno z vladnim odlokom od polnoči odrejena obvezna 14-dnevna karantena. Odlok ima tudi številne izjeme, ki med drugim vključujejo dnevne in tedenske migrante, lastnike nepremičnin in plovil ter vse, ki opravljajo neodložljive opravke. Ob prehodu meje je potrebno pokazati ustrezno potrdilo.

Vlada je odločitev o spremenjenem režimu glede prehajanja meje s Hrvaško sprejela pretekli četrtek, državljanom pa do ponedeljka zvečer dala čas, da se vrnejo s Hrvaške. Državo je namreč s petkom uvrstila na tako imenovani rdeči seznam, na katerem se je znašla, ker je število okuženih s koronavirusom tam preseglo mejo 40 okuženih na 100.000 prebivalcev.

Karantena na meji ne bo odrejena dnevnim in tedenskim migrantom s Hrvaške, voznikom tovornih vozil in delavcem v mednarodnih prevozih, diplomatom, vsem, ki bodo med državama prehajali zaradi šolanja, tistim, ki bodo odšli na pogreb, zaradi vzdrževanja stikov z ožjimi družinskimi člani, zaradi neodložljivih osebnih opravkov in nekaterim drugim izjemam, ki se morajo v določenem času vrniti v Slovenijo oziroma na Hrvaško. Med izjemami so tako tudi lastniki nepremičnin in plovil na Hrvaškem, ki se morajo v 48 urah vrniti v Slovenijo.

Na mejnih prehodih s Hrvaško je Slovenija v ponedeljek zabeležila manjšo obremenitev od pričakovane, po ocenah pa naj bi bilo ponedeljek na Hrvaškem še okrog 50.000 slovenskih turistov.

Vlada bo po besedah notranjega ministra Aleša Hojsa spremljala stanje okužb v sosednjih državah. V primeru, da se bodo razmere na Hrvaškem izboljšale, bo Slovenija Hrvaško spet uvrstila na rumeni seznam, s čimer bi tja lahko odšli tudi tisti, ki svoj dopust na Hrvaškem načrtujejo sredi septembra.

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Robertino
Robertino
3 let nazaj

Vsi ki imajo tam razna plovila(jahtice), neprimičnine pa imajo prost prehod.Si je naš dragi vladni govorec podaljšav počitnice v nedogled, vsi ostali ki pa so sinprivoščili počitnice z svojim trdim delom pa takoj domov- ali pa v karanteno.🤔🤔🤔

Anastasia
Anastasia
Reply to  Robertino
3 let nazaj

Res je!😜😝

Dogodki