Ob svetovnem dnevu zdravja Društvo Šola zdravja pripravlja spletno vadbo “Mala gibalna malica”

Ob svetovnem dnevu zdravja bo Društvo Šola zdravja prispevalo svoj del preko ZOOM vadbe. "Mala gibalna malica" bo potekala od 12. aprila do 23. aprila 2021.

Zgradimo pravičen in zdrav svet” je geslo pod katerim poteka letošnji Svetovni dan zdravja. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravja (NIJZ) so ob tej priliki povedali: “Letošnji Svetovni dan zdravja je posvečen trenutno najbolj aktualni javnozdravstveni temi – kako naš svet po covid krizi vrniti v sprejemljive tirnice življenja na način, da bo bolj pravičen za vse ter da bomo vsi uživali več zdravja in blaginje. Epidemija COVID-19 je še posebej razgalila številne neenakosti v zdravju, ki smo jim priča tako v lokalnih okoljih kakor med številnimi državami po svetu.” Temi neenakosti bo treba posvetili več pozornosti, saj je še posebej izpostavljena zaradi covid-19 bolezni in ukrepov za njeno zajezitev.

Kot posamezniki in kot družba se moramo odzvati povabilu k sodelovanju v globalni kampanji za izgradnjo pravičnejšega in bolj zdravega sveta, saj gre za naš svet, pa dodajajo v Šoli zdravja.

Tudi v društvu se pridružujejo iskanju boljših rešitev za delovanje naše družbe. Delajo na preventivi, ohranjanju in izboljšanju zdravja prebivalcev, kar je prepoznalo tudi Ministrstvo za zdravje, ki nas že šesto leto podpira. Njihova osnovna dejavnost je jutranja telovadba “1000 gibov”. Tako ohranjajo in izboljšujemo zdravje prebivalcev. Skrbijo za spodbujanje rednega gibanja in telesne vadbe, ohranjajo zdravje za dolgo samostojno življenje, povečujejo delež gibalno aktivnega prebivalstva, vračajo voljo do življenja osamljenim in starejšim osebam, krepijo psihofizično kondicijo starejših, preprečujejo potek kroničnih bolezni ter prispevajo k zmanjšanju tveganja za razvoj depresivnih in anksioznih motenj. Cilj in namen društva je, da z organizirano jutranjo vadbo na prostem pokrijejo področje celotne Slovenije in sicer tako, da so navzoči v vseh 212 občinah. Trenutno so prisotni v 86 občinah, imamo 230 skupin in čez 4700 registriranih članov.

V izrednih razmerah se prilagajajo in organizirajo jutranjo vadbo preko interneta s pomočjo zoom aplikacije v živo. Posnetke telovadbe objavijo na youtube kanalu in sodelujejo z lokalnimi televizijami, ki film “Metoda 1000 gibov” uvrščajo v svoj redni program. Tako njihove vaje po metodi “1000 gibov” približamo tudi vsem tistim, ki nimajo interneta.

Tudi po koronavirus obdobju bodo spet javne površine svetlikale v oranžnih odtenkih, saj je njihova barva oranžna, tako, da jih lažje najdete in se jim priključite. Po preklicu izrednih razmer pa vas prisrčno vabijo na jutranjo vadbo “1000 gibov”, da boste ponovno skupaj na poti do bolj zdravega in pravičnega sveta.

Ob svetovnem dnevu zdravja bo Društvo Šola zdravja svoj del prispevalo preko ZOOM vadbe od 12. aprila do 23. aprila 2021.

“MALA GIBALNA MALICA”: Kdaj: ob 10h, ob 11h in ob 12h. 3x na dan po 10 minut, vsak delovni dan (ko utegnete). Vadbo bodo izvajali diplomirani kineziologi (Simon Jurmić, Matic Habuš in David Mlakar). Mala gibalna malica bo na povezavi TUKAJ, prijave niso potrebne.

Meeting ID: 868 7559 4986
Passcode: telovadimo

VIR: Društvo Šola zdravja

Dogodki