Search
Close this search box.

Ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni je osrednja slovenska prireditev potekala v Dravogradu

Slavnostnega dogodka so se udeležili tudi vidnejši predstavniki Zveze društev diabetikov Slovenije ter številni člani in članice vseh 49. društev iz cele Slovenije. Domače društvo diabetikov Dravograd pa je ob tem obeležilo tudi svojih uspešnih 15. let delovanja.

Preteklo soboto, 11. novembra 2023, ob 10. uri, je v dvorani Špic D v Dravogradu potekala osrednja slovenska prireditev Zveze društev diabetikov Slovenije. Kot glavni organizator dogodka se je izvrstno izkazalo domače Društvo diabetikov Dravograd – Polžki, ki so hkrati obeležili 15. let delovanja društva.

Na samem dogodku so bili prisotni mnogi gostje, med njimi predsednik Zveze društev diabetikov Slovenije Robert Gratton, sekretarka Zveze društev diabetikov Slovenije Špelca Rudolf, članica IDF Europe Bogdani Gratton, častni članici Zveze društev diabetikov Slovenije Silva Žonta in Marija Podvršič, podpredsednika Zveze diabetikov Slovenije Samo Fakin in Ervin Kodrun, ki je hkrati tudi predsednik Društva diabetikov Dravograd. Seveda pa nista manjkala niti poslanka v Državnem zboru RS Alenka Helbl in župan Občine Dravograd Anton Preksavec.

Organizatorji so v ta namen pripravili lep in barvit kulturni program. V njem so nastopili: Bicabend (v njem nastopajo kar štiri članice Društva diabetikov Dravograd – Polžki), glasbenice Dobnik ter skupina Quatro Polžek.

Predsednik in podpredsednik Zveze društev diabetikov Slovenije Robert Gratton in domačin Ervin Kodrun sta zaslužnim podelila priznanja, tudi kot spodbudo za uspešno delo in sodelovanje v prihodnje.

Seveda so ob tem spomnili, da sladkorna bolezen zaradi svoje pogostnosti, zahtevne in kompleksne obravnave ter težkih posledic predstavlja velik zdravstveni problem ter izziv za vse nas. Prav zato je potrebno z različnimi aktivnostmi ustvariti spodbudno okolje za krepitev zdravja, preprečevanja te bolezni in zmanjšali umrljivost kot posledico te bolezni.

Tudi na dan proslave in praznovanja ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni, so na stojnicah v dvorani opozarjali o pomenu diabetisa in preventivi. Kot poklon svetovnemu dnevu sladkorne bolezni so v Dravogradu osvetlili Stari grad simbolično z modro barvo.

Še na mnoga leta uspešnega delovanja kličemo Društvu diabetikov Dravograd – Polžkom, ki veljajo za eno aktivnejših društev v tamkajšnji lokalni skupnosti.

Vir: Društvo Diabetikov Dravograd – Polžki

Dogodki

Slavnostnega dogodka so se udeležili tudi vidnejši predstavniki Zveze društev diabetikov Slovenije ter številni člani in članice vseh 49. društev iz cele Slovenije. Domače društvo diabetikov Dravograd pa je ob tem obeležilo tudi svojih uspešnih 15. let delovanja.