Search
Close this search box.

Ob Svetovnem dnevu knjige so v Črni na Koroškem podarjali knjige

To je simbolni dan svetovne literature in promocije branja. To nas bogati.

V petek, 21. aprila, ste si lahko med 10. in 11. uro na stojnici pred Občino Črna na Koroškem izbrali knjigo. Županja mag. Romana Lesjak se ne namreč odločila, da bo ob Svetovnem dnevu knjige in avtorskih pravic svojim občanom podarila knjige.

Na stojnici pred občino je bilo na razpolago 40 knjig različnih avtorjev, vsak obiskovalec pa si je izbral po en izvod. Na stojnici se je pridružila tudi Aleksandra Zrelec, avtorica knjige Čevice, ki je prav tako podarila 5 izvodov svoje knjige. Poleg knjige so občani zraven prejeli še komplet priložnostne pisemske ovojnice in razglednice Plečnik v Črni.

23. april zaznamuje svetovni dan knjige in avtorskih pravic, simbolni dan svetovne literature in promocije branja, ki ga je razglasil Unesco leta 1995. Slovenija je ena redkih evropskih držav, ki praznik knjige praznuje kar en teden z različnimi dogodki povezanimi s knjigo. Vse to je pomembno za ohranjanje slovenske kulturne dediščine preko pisane besede. 23. april je sicer rojstni dan oziroma dan smrti številnih svetovno znanih literarnih ustvarjalcev, na primer Cervantesa, Shakespeara, Nabokova ter tudi dan, ko si mesta predajajo prestižni Unescov naziv svetovne prestolnice knjige.

Na facebook profilu Občine Črna na Koroškem so še zapisali: “Hvala vsem, ki ste nas obiskali na stojnici, prav tako pa vam želimo prijetno branje.”

Vir: Fb Občina Črna na Koroškem

Dogodki

To je simbolni dan svetovne literature in promocije branja. To nas bogati.