Search
Close this search box.

Ob prižigu lučk na Prevaljah na ogled tudi čudovite jaslice v naravni velikosti (VIDEO)

Kulturno društvo Karinta in Občina Prevalje vabita to soboto, 17. 12. 2022, ob 17. uri na Prevalje na praznični prižig lučk.

Na Prevaljah bodo tudi jutri zasvetile lučke v vsej svoji veličini in ustvarile praznično vzdušje. Organizatorja Kulturno društvo Karinta in Občina Prevalje vabita vse krajane in krajanke Prevalj ter širše okolice na Vandrovski trg, kjer bodo ob božičnih pesmih, dobrem čaju, slastnem “zakuhančku” in imenitni družbi skupaj prižgali lučke na čudovitem božičnem drevesu in v umetelnih jaslicah.

Prevalje v teh dneh krasi prav posebno umetniško delo, jaslice iz lesa v naravni velikosti, nastale izpod rok oz. motorne žage Alojza Grabrovca. Prav ste prebrali, dovršene podobe svete družine je umetnik iz Rogatca ustvaril zgolj z vihtenjem motorne žage. Še večjo edinstvenost umetnini pa daje dejstvo, da Grabrovec za nobeno od skulptur ni imel predhodnih izrisov, meritev ali načrtov. Vse je nastajalo po sprotnem ustvarjalnem navdihu.

Alojz Grabrovec je umetnik iz Rogatca, ki ustvarja lesene skulpture s pomočjo motorne žage. V nekaj mesecih je podobe iz misli z navdihnjenim vihtenjem motorke prelil na kose lesa. Nastale so čudovite skulpture, ki jih krasijo dovršeni detajli. FOTO: Facebook Alojz Grabrovec

Spodaj si oglejte video, kako so nastajale posebne jaslice iz Rogatca.

Jaslice so nastajale od oktobra 2019, skulpture pa so izdelane iz lesa lipe.

Vir: Kulturno društvo Karinta in Kozjansko.info

Dogodki

Kulturno društvo Karinta in Občina Prevalje vabita to soboto, 17. 12. 2022, ob 17. uri na Prevalje na praznični prižig lučk.