Search
Close this search box.

Ob praznovanju mesta Ravne obiskovalci uživali v pestrem dogajanju (FOTO)

V soboto, 14. oktobra 2023, so na Ravnah na Koroškem proslavili praznik mesta.

Kot se za praznovanje praznika mesta spodobi, je danes, v soboto, 14. oktobra 2023, na Ravnah na Koroškem preko celega dneva potekalo pestro dogajanje.  

Že ob 9. uri so se pohodniki odpravili proti spomeniku na Navrškem vrhu, pri katerem so položili venec v počastitev ustanovitve OF za Ravne in okolico. V Grajskem parku so se tekmovalci iz cele Slovenije pomerili v 57. krosu občinskih reprezentanc, ob 12. uri pa je zbrano množico ob prazniku mesta Ravne na Koroškem na platoju pred športnim parkom na DTK-ju nagovoril župan občine Ravne, dr. Tomaž Rožen.

V kulturnem programu so sodelovali tudi mladi talenti Glasbenega centra Balu, Pihalni orkester železarjev Ravne ter praporščaki veteranskih organizacij in društev. 

Po uradnem delu proslave pa so zbrane zabavali ansambel Koroški kvintet, ki so poskrbeli za to, da je veselje ob občinskem prazniku trajalo še cel popoldan.

Med celodnevnim dogajanjem pa je na dovozni cesti od letnega bazena proti Grajskemu parku potekal sejem, na katerem so lahko mimoidoči na stojnicah izbirali med izdelki raznolikih ponudnikov,od rokodelcev s pletenimi košarami, metlami in deskami, do kmetov s ponudbo domačih dobrot, do kramarjev z raznoliko ponudbo.  Na sejmu ni manjkalo ponudnikov od blizu in daleč, ki so obiskovalce nagovarjali s svojih stojnic in vabili k nakupu ali samo k ogledu izdelkov, ki so jih ponujali.

In praznik ne bi bil pravi praznik, če ne bi poskrbeli tudi za brbončice. Na tokratni Kuhíne za vse okuse so sodelovali ponudniki od blizu in daleč, vsem pa je bil skupen cilj – nahraniti in odžejati zbrano množico z izbranimi jedmi. Na tokratni Kuhíni smo lahko izbirali med dobrotami, ki so jih za nas pripravili pizzalab.si, habahaba streetfooda, MangoTree, American Burger Express, CHicken kings, vafl.official, Memi Catering, Kovačija pri Kovaču, Gud Street Food, Falafel Okusi Orienta in Koroški čili klub.

Ob čudovitem vremenu na to praznično soboto, smo skupaj proslavili praznik mesta Ravne na Koroškem v dobri družbi, okusni hrani in dobri volji.

Fotogalerija

Dogodki

V soboto, 14. oktobra 2023, so na Ravnah na Koroškem proslavili praznik mesta.