Search
Close this search box.

Ob krajevnem prazniku mesta Ravne nas čaka pestro dogajanje

V soboto, 14. oktobra 2023, bo na Ravnah na Koroškem potekalo praznovanja v počastitev mesta.

Kot se za praznovanje praznika mesta spodobi, bo v soboto, 14. oktobra 2023, na Ravnah na Koroškem preko celega dne potekalo pestro dogajanje:

Že ob 9. uri bo organiziran pohod k spomeniku na Navrškem vrhu, za katerega je zbirno mesto pred Gimnazijo Ravne na Koroškem.

V Grajskem parku Ravne bomo ob 10.45 uri priča začetku 57. krosa občinskih reprezentanc Slovenije.

Ob koncu pohoda na Navrški vrh, bo ob 11. uri potekala kratka slovesnost in polaganje venca pri spomeniku na Navrškem vrhu, v počastitev ustanovitve OF za Ravne in okolico.

Ob 12. uri se bo začela prireditev v počastitev praznika mesta Ravne na Koroškem na platoju pri športnem parku pred DTK, od 12.30 ure naprej pa ste vabljeni, da se pridružite družabnemu srečanju na platoju pred DTK, kjer vas bo zabaval ansambel Koroški kvintet, kjer boste lahko uživali tudi v pestri ponudbi jedi izpod rok koroških gostincev, ki jih bodo za vas pripravili v okviru Koroške kuhíne – kuhíne za vse okuse.

V programu sodelujejo: mladi talenti Glasbenega centra Balu, Pihalni orkester železarjev Ravne ter praporščaki veteranskih organizacij in društev. 

Prav tako bo na cesti proti parku, od letnega bazena proti DTK-ju potekal sejem, na katerem boste lahko na stojnicah izbirali med izdelki raznolikih ponudnikov, od rokodelcev s pletenimi košarami, metlami in deskami, do kmetov s ponudbo domačih dobrot in kramarjev z raznoliko ponudbo. Na sejmu zagotovo ne bo manjkalo ponudnikov od blizu in daleč, ki bodo obiskovalce nagovarjali s svojih stojnic in vabili k nakupu ali samo k ogledu izdelkov, ki jih ponujajo.

Vabljeni, da v soboto, 14. oktobra 2023, skupaj počastimo praznik mesta Ravne.

Vir: ZKŠTM

Dogodki

V soboto, 14. oktobra 2023, bo na Ravnah na Koroškem potekalo praznovanja v počastitev mesta.