Search
Close this search box.

Ob dnevu policije tudi uradno odprli nove prostore PP Slovenj Gradec

Dan policije v Sloveniji praznujemo 27. junija v spomin na tragične, a zgodovinsko pomembne dogodke leta 1991, ko so v bojih na takratnem mejnem prehodu Holmec ter drugod na Koroškem v osamosvojitveni vojni padli Željko Ernoič, Bojan Štumberger in Marjan Dobelšek. Policijska uprava Celje je letos pripravila proslavo ob obeležitvi tega dne nekoliko prej, v petek, 9. junija. Prvič, odkar se je pred 6 leti združila z nekdanjo PU Slovenj Gradec, je praznovanje potekalo na Koroškem.

Najprej se je delegacija v Parku herojev v Slovenj Gradcu s polaganjem venca k spomeniku poklonila umrlim v vojni za Slovenijo, nato pa so na proslavi v Kulturnem domu Slovenj Gradec podelili priznanja najbolj zaslužnim policistom. Pri organizaciji praznovanja je poleg Policijske uprave Celje, Območnega policijskega sindikata in IPA kluba Celje sodelovalo tudi Policijsko veteransko društvo Sever za Koroško. Svoje spoštovanje so policistom izkazali govorniki župan MOSG Andrej Čas, direktor PU Celje Jože Senica in generalni direktor slovenske Policije Marijan Fank. Slednji je skupaj s predsednikom Policijsko veteransko društvo Sever za Koroško Vinkom Mlinškom tudi podelil naziv častnih članov trem družinam padlih miličnikov v vojni za Slovenijo. Zahvalno listino za hrambo orožja milice sta prejela Cvetka in dr. Peter Pungartnik z domačije Karner. Bronasto plaketo za aktivno vlogo pri delovanju društva so podelili dr. Petru Pungartniku, zlati medalji Policijskega veteranskega društva Sever za Koroško pa sta prejela Anton Pozek in Miro Zupanc.

Bronaste znake policije za sodelovanje so prejeli MOSG, IPA klub Celje, Medobčinska inšpekcija redarstvo in varstvo okolja Velenje, AMZS PE Dravograd ter posamezniki Judita Pogorevc Merčnik iz csd SG, Gabrijela Čoklc iz CSD Celje, Rok Vovk.

Po slovesnosti so uradno odprli nove prostore Policijske postaje Slovenj Gradec, ki so bili ena izmed investicij lanskega leta. Lani so tudi posodobili računalniško opremo in vozni park, v letošnjem letu pa načrtujejo prenovo prostorov Policijske postaje Radlje ob Dravi.

 

Foto: Igor Isak
Foto: Igor Isak